Festivalul Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VIII-a, 2021

Asociația Iubire și Încredereimplementează proiectul cultural „Festivalul Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VIII-a”, prin intermediul căruia seurmărește adaptarea manifestării corale la contextul pandemic și dincolo de convențional. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Iași, prin Programul anual de finanțare în baza Legii 350/2005 pentru anul 2021.

 

Înscrierea în concurs.

Înscrierea corurilor la Festivalul - Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu se poate face până pe 15 noiembrie 2021 la adresa iubiresiincredere.is@gmail.com.

Confirmarea de participare a formaţiilor corale trebuie însoţită de FORMULARUL DE ÎNSCRIERE (Anexa 1), o imagine foto de bună calitate (organizatorul îşi rezervă dreptul de a o utiliza în promovarea Festivalului – concurs sau în mediatizarea acestuia) si o inregistrare audio - video cu piesele de concurs.

Concursul si evenimentele Festivalului Gavriil Musicescu se vor desfasura online.

Pentru detalii puteţi suna la numarul de telefon 0040/730166991 - Daniela Doroşincă.

Anexa 1 2021

 

Regulament 2021

 

            În prezent, în România dar şi în alte ţări, viaţa muzicală corală și întreg sectorul cultural sunt într-un declin accentuat din cauza pandemiei de Covid-19, având de suferit atât tinerii artişti cât şi publicul larg.Astfel că, dorim să oferim oportunitatea copiilor din țară și străinătate să participe în continuare la manifestări corale, să îi încurajăm să performeze în interpretarea acestui gen de muzică și să oferim publicului din Municipiul Iași oportunitatea de a participa la un Festival Internațional cu tradiție.

Adaptându-ne la actualul context pandemic, Festivalul-Concurs va fi realizat în mare parte online, participarea corurilor în Concurs fiind făcută prin intermediul unor înregistrări transmise echipei de implementare, acestea urmând a fi puse de dispoziția juriului. Participanții vor fi, conform regulamentului, coruri de copii ce au vârsta de maxim 15 de ani, din țară și străinătate. Ca urmare a transmiterii invitațiilor de participare, corurile interesate vor avea la dispoziție aproximativ 3 săptămâni să se înscrie, să conceapă și să transmită materialele de participare (înregistrările audio-video) conform regulamentului de participare. Juriul va fi format din 5 membrii specialiști și dirijori. Acestora li se vor pune la dispoziție toate materialele audio-video de participare ale corurilor înscrise în concurs, urmând să jurizeze prestația fiecărui cor participant la Festivalul-Concurs.Vor fi acordate următoarele premii: Premiul I, Premiul II, Premiul III și mențiune.

Gala premianților va fi evenimentul ce va încheia ediția a VIII-a a Festivalului. Gala va fi organizată într-o locație din municipiul Iași. În funcție de contextul pandemic, o parte din corurile participante vor fi invitate să participe fizic la Gală, celelalte urmând să fie prezente online. Dacă scenariul pandemic nu va permite, toți vor participa online. Corurilor participante li se vor acorda diplome și/sau plachete personalizate. Totodată, în cadrul Galei va  participa și corul Musica Viva-corul înființat de către Asociația Iubire și Încredere. Această Gală va fi transmisă online pe pagina de facebook a Asociației.

            Festivalul-Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu a devenit o tradiție în Iași. Ajuns acum la a opta ediție, „Festivalul-Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu” va promova și în anii ce urmează muzica corală.

Perioada de implementare a proiectului „Festivalul Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VIII-a” este 24 septembrie-24 noiembrie 2021. 

© Asociatia Iubire și Încredere 2023. Toate drepturile rezervate. | ANPC