Campanii publice privind dezvoltarea durabila în cadrul proiectului NOEX – Spune NU Excluziunii Sociale.

Asociația Iubire și Încredere anunță demararea unei Campanii publice privind dezvoltarea durabila în cadrul proiectului NOEX – Spune NU Excluziunii Sociale.

Astfel, dăm întâlnire membrilor comunității Dolhești, jud. Iași pentru discuții detaliate Marți, 18 august  de la ora 14.00, la sediul Primăriei Dolhești, Miercuri 19 august de la ora 14.00 la Școala Gimnazială Dolhești – Locația Brădicești corp A și Joi, 20 august tot de la ora 14.00 la Scoala Gimnazială Dolhești, locația Pietriș.

Dezvoltarea durabilă

Cea mai cunoscută definiție a dezvoltării durabile este cu siguranță cea dată de Comisia Mondială pentru Mediu și Dezvoltare (WCED) în raportul „Viitorul nostru comun”, cunoscut și sub numele de Raportul Brundtland: „dezvoltarea durabilă este dezvoltarea care urmărește satisfacerea nevoilor prezentului, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi”. Dezvoltarea durabilă urmărește și încearcă să găsească un cadru teoretic stabil pentru luarea deciziilor în orice situație în care se regăsește un raport de tipul om - mediu, că e vorba de mediul înconjurător, mediul economic sau mediul social. Deși inițial dezvoltarea durabilă s-a vrut o soluție la criza ecologică determinată de intensa exploatare industrială a resurselor și degradarea continuă a mediului și căuta deci în primul rând prezervarea calității mediului înconjurător, în prezent conceptul s-a extins asupra calității vieții în complexitatea sa, și sub aspect economic și social. Obiect al dezvoltării durabile este acum și preocuparea pentru dreptate și echitate între state, nu numai între generații.

Temele abordate în cadrul campaniei privind Dezvoltarea durabilă:
- soluții privind eficiența energetică;
- măsuri concrete cu privire la rezistența la dezastre (promovarea conceptului „de la spectator la actor în prevenirea dezastrelor, astfel încât să crească gradul de conștientizare și responsabilitate privind dezastrele naturale în comunitatea vulnerabilă din com. Dolhești.”)
- prevenirea și gestionarea riscurilor; -utilizarea eficiența a resurselor folosite de beneficiari;
- biodiversitatea (exemplu tema:”Abonați-vă la un coș bio!”);
- protecția mediului;
- atenuarea schimbarilor climatice și adaptarea la acestea;

 

Vă așteptăm!

Proiect cofinanțat din Fondul Social EuropeanProgramul Operațional Capital Uman 2014-2020.

 

© Asociatia Iubire și Încredere 2023. Toate drepturile rezervate. | ANPC