Viața satului românesc adusă în inima Iașului!

Proiect cultural finanţat de Primăria Municipiului Iaşi 
Solicitant: Asociația Iubire și Încredere
Perioada de implementare: Septembrie – Noiembrie 2019
 
Descrierea proiectului
 La nivelul municipiului Iași sunt organizate o multitudine de evenimente culturale tradiționale unde copiii și tinerii sunt spectatori sau direct implicați în activități. Însă mulți dintre aceștia au din ce în ce mai greu acces la informații care să le arate în mod concret și corect cum se prezintă lumea satului românesc și care sunt tradițiile specifice ce ne definesc pe noi ca neam.
 Asociația Iubire și Încredere încearcă prin intermediul proiectului să facă cunoscut  generației tinere din mediul urban, lumea satului românesc  prin exemple și acțiuni realiste.
 
Scopul și obiectivele proiectului
-  Promovarea satului românesc în rândul comunității ieșene:copii, tineri, părinți și bunici, pentru conștientizare cu privire la importanța și semnificația acestuia în vederea păstrării și conservării tradiției noastre românești.
-  Consolidarea unui repertoriu amplu cu poezii și cântece tradiționale și prelucrări folclorice românești, al Corului de Copii Musica Viva;
-  Creșterea gradului de constientizare cu privire la frumusetea satului românesc în rândul copiilor , tinerilor și adulților din mediul urban.
-  Organizarea de evenimente culturale pentru publicul ieșean având ca manifestare centrală expunerea satului românesc prin prezentări artistice tradiționale specifice;
 
Activitățile proiectului
 
Consolidarea unui repertoriu amplu cu poezii și cântece tradiționale și prelucrări folclorice românești, al Corului de Copii Musica Viva
Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Incredere a luat ființă în anul 2013 din inițiativa și cu atenta îngrijire a doamnei Dirijor Doctor Daniela Doroșincă, membru fondator al Asociației noastre. În prezent, corul curpinde peste 20 de membri, copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.
Repertoriul acestora este diversificat și se îmbogățește cu fiecare perioadă de timp care trece, iar în anii precedenți , Corul de Copii Musica Viva a luat parte la o multitudine de evenimente dintre care amintim: Festivalul Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu – Ediția a III-a, Concertul caritabil Zambeste, copile!, concertul caritabil de colinde Poveste din Viflaim – unde au cântat alături de artista Paula Seling, spectacole culturale finanțate de către Primăria Iași și altele.
În cadrul proiectului, Corul de Copii Musica Viva va consolida un repertoriu coral de cântece tradiționale, prelucrări folcorice și  poezii românești, amplu și dinamic, atractiv pentru publicul ieșean, de referință pentru proiect.
 
Realizarea unui CD audio cu poezii și cântece corale tradiționale românești și prelucrări folclorice inspirate din lumea satului românesc interpretate de către corul de copii Musica Viva
Repertoriul pregătit cu sârguință de către Corul de Copii Musica Viva va fi pus în valoare prin înregistrarea profesională a unui CD Audio.
 
Organizarea a trei spectacole tematice pentru promovarea satului românesc în rândul copiilor și tinerilor și a comunității ieșene în general
Promovarea satului românesc în rândul comunității ieșene (copii, tineri,părinți și bunici), este unul dintre obiectivele principale ale proiectului nostru.
Astfel activitățile proiectului nostru vor fi încununate de trei spectacole specifice prin care se va exemplifica lumea satului românesc și în cadrul cărora  vor evolua Corul de Copii Musica Viva. Aceste spectacole se vor desfășura într-un cămin de bătrâni , centru de zi pentru copii și într-o școală.
 
Organizarea unui spectacol extraordinar pe scena largă unde vor fi prezentate activități specifice satului românesc și va participa un cor  renumit
În cadrul acestui eveniment va fi prezentat un cor  renumit precum și corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere. Publicul vizat prin acest eveniment este format din întreaga comunitate ieșeană: copii și tineri din școlile ieșene, profesori de muzică și nu numai, alte persoane interesate și iubitoare de tradițiile noastre românești.
Conferință pentru prezentarea rezultatelor proiectului
La finalul proiectului va fi organizată o conferință de presă în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele obținute în cadrul proiectului, activitățile desfășurate.
 
Beneficiari
-  20 de copii ieșeni aparținând mai multor categorii sociale (inclusiv grupuri vulnerabile) care fac parte din Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere Iași.
-  comunitatea ieșeană (copii , tineri , părinți și bunici) care va beneficia de cunoașterea aprofundată a satului și tradiției românești prin intermediul proiectului și care vor avea ocazia de a se bucura de exempificarea acestuia prin evenimente cuturale deosebite.
Septembrie – Noiembrie 2019Perioada de implementare: 
Septembrie – Noiembrie 2019

© Asociatia Iubire și Încredere 2019. Toate drepturile rezervate. | ANPC