În cadrul proiectului SMART INNOVATE! – Studenți Motivați în Afaceri Responsabile și Tehnologizate Inovativ, Cod SMIS 141037, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, a fost demarată sub-activitatea I.2 Selectarea grupului țintă ce va participa la cursurile organizate în cadrul programului de formare antreprenorială.
Regăsiți mai jos Metodologia de selecție a grupului țintă cu mai multe detalii despre condițiile de eligibilitate, modalitatea de înscriere în grupul țintă, criteriile de evaluare a candidaților, precum și formularele specifice.
Dosarele pot fi depuse la sediul membrilor structurii parteneriale:
ASOCIAȚIA IUBIRE ȘI ÎNCREDERE - str. Armeană, nr. 2A, municipiul Iași, județul Iași. Telefon: 0753 803 024, 0727 167 610;
ANEXA_A_-_Scrisoare_de_intentie
ANEXA_B_-_Declaratie_apartenenta_GT
ANEXA_D_-_Fisa_antreprenoriala
ANEXA_E_-_Declaratie_evitarea_dublei_finantari
ANEXA_F_-_Declaratie_prelucrare_date_cu_caracter_personal
ANEXA_G_-_Declaratie_evitarea_conflictului_de_interese
Contract de formare profesionala
PROIECT: SMART INNOVATE! – Studenți Motivați în Afaceri Responsabile si Tehnologizate Inovativ
Proiect cofinanțat prin INNOTECH STUDENT, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Perioada de implementare: 21.12.2021 – 20.12.2023
OBIECTIVUL GENERAL
Facilitarea inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ terțiar în corelare cu nevoile pieței muncii prin susținerea înființării a 22 de întreprinderi cu profil non-agricol în Regiunea Nord-Est.
OBIECTIVELE SPECIFICE ALE PROIECTULUI
Dezvoltarea competențelor antreprenoriale a 341 de persoane din grupul țintă prin furnizarea de cursuri de formare antreprenorială în scopul de a genera un număr cât mai mare de afaceri la nivelul Regiunii Nord-Est:
GRUP ȚINTĂ
Grupul țintă este compus din 341 persoane, astfel:
Dosarul de grup țintă va conține următoarele documente:
Dosarele pot fi depuse la sediul membrilor structurii parteneriale:
ASOCIAȚIA IUBIRE ȘI ÎNCREDERE - str. Armeană, nr. 2A, municipiul Iași, județul Iași. Contact: 0753 803 024, 0727167610;
ETAPELE PROIECTULUI
Etapa I: Organizarea și derularea programe de învăţare prin experienţă practică, furnizarea de servicii de consiliere şi orientare profesională
I.1 Organizarea unei campanii de informare a publicului cu privire la activitățile aferente etapei I (Decembrie 2021 – Iunie 2022)
I.2 Selectarea grupului țintă ce va participa la cursurile organizate în cadrul programului de formare antreprenorială (Decembrie 2021 – Februarie 2022)
I.3. Derularea unui program de formare antreprenorială specifică (Februarie – Aprilie 2022)
I.4. Asistență și suport pentru completarea componentei ce ține de strategia de marketing a planului de afacere (Decembrie 2021 - Iunie 2022)
I.5 Selectarea planurilor de afaceri ce vor fi finanțate în cadrul proiectului (Februarie – Aprilie 2022)
I.6 Organizarea și derularea de întreprinderi simulate (Mai 2022)
I.7 Efectuarea de stagii de practică (Mai 2022)
I.8 Furnizarea, de către administratorul schemei de antreprenoriat, a serviciilor personalizate de consiliere/ consultanță/ mentorat ulterior finalizării procesului de selecție a planurilor de afaceri (Mai – Iunie 2022)
I.9 Asigurarea înființării și demarării funcționării întreprinderilor ce vor realiza planurile de afaceri cu ajutor de minimis în cadrul proiectului (Iunie 2022)
Etapa II: Acordarea de sprijin financiar sub forma micro-granturilor pentru deschiderea unei afaceri
II.1 Decontarea de către administratorul schemei de antreprenoriat a sumelor aferente implementării planurilor de afaceri selectate în cadrul proiectului (Iulie 2022 – Iunie 2023)
II.2 Monitorizarea de către administratorul schemei de antreprenoriat a funcționării și dezvoltării afacerilor finanțate (Iulie 2022 – Iunie 2023)
Etapa III: Asigurarea sustenabilității planurilor de afaceri în timpul perioadei de implementare a proiectului
III. 1 Asigurarea sustenabilității planurilor de afaceri în timpul perioadei de implementare a proiectului (Iunie 2023 – Decembrie 2023)
Rezultate
• 1 metodologie de identificare, recrutare și evaluare a grupului țintă; 341 de formulare de înscriere grup țintă și anexe aferente; 341 de dosare de grup țintă;
• 22 de micro-granturi decontate și desfășurate în cadrul proiectului;
• 1 campanie de informare a publicului privind activitățile aferente Etapei I de implementare a proiectului;
• 1 program de formare profesională organizat pentru 341 de membrii ai grupului țintă; 290 de certificate recunoscute ANC acordate; 290 de planuri de afacere elaborate;
• 1 ghid consultativ privind completarea componentei ce ține de strategia de marketing a planului de afacere;
• 1 metodologie de selecție a planurilor de afacere; 1 listă a planurilor de afacere câștigătoare și a celor aflate pe lista de rezervă;
• 25 de membri ai grupului țintă implicați în organizarea și derularea de întreprinderi simulate;
• 25 de convenții de practică semnate cu reprezentanții mediului de afaceri din Regiunea de Nord-Est; 25 de rapoarte de practică;
• 25 de membrii ai grupului țintă beneficiari ai activității de mentorat și de consiliere profesională;
• 22 de pre-acorduri de finanțare semnate; 22 de întreprinderi înființate; 22 de acorduri de finanțare privind ajutorul de minimis semnate;
• 22 de întreprinderi monitorizate în perioada de sustenabilitate a planurilor de afacere;
• 1 conferință lansare proiect; 1 conferință finalizare proiect; 40 broșuri, 40 pliante, 40 mape, 40 pixuri; 2 afișe la amplasamentele de implementare ale partenerilor.
Completează acest formular şi vei primi un răspuns personalizat în cel mai scurt timp.