“Ora Pământului”

Sâmbătă, 19 martie, corurile din Iași, reunite în Programul Național “Cantus Mundi” s-au alăturat demersului internațional recunoscut ca “Ora Pământului”, susținut de WWF (World Wide Fund for Nature).

Anul acesta, sloganul evenimentului a fost “Dăruiește naturii din energia ta!”. Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România au stinge lumina, pentru a se alătura celor asemeni lor, din 7.000 de orașe ale lumii. La Iasi, activitățile prilejuite de “Ora Pământului” au avut loc în fața Primariei Iasi, sâmbătă, pe 19 martie, de la 20:30, unde peste 200 de copii au cântat împreună timp de o oră, dăruind naturii din energia lor.

Evenimentul  organizat de Programul Național "Cantus Mundi" Iași, Romănia, Primăria Iași și Asociația "Iubire și Încredere" Iași.

“Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. “Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Programul Național "Cantus Mundi" Iași

 

© Asociatia Iubire și Încredere 2024. Toate drepturile rezervate. | ANPC