Conferința de deschidere a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret ”Gavriil Musicescu” – Ediția a VI-a

Luni, 25 Iunie 2018, a avut loc Conferința de Lansare a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu - Ediția a VI-a, în sala Vasile Pogor a Primăriei Muncipiului Iași.
În cadrul conferinţei au fost anunţate programul festivalului, corurile participante şi invitaţii speciali, precum și o serie de momente speciale care sunt pregătite pentru publicul ieșean în perioada următoare.
În perioada 1 - 8 iulie 2018 va avea loc cea de a șasea ediție a Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, organizată de către Asociația Iubire și Încredere Iași în partenereriat cu Primăria Municipiului Iași, prin compartimentul Centenar, în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020. 
Iașul devine capitala muzicii corale de tineret și transformă prima săptămână a lunii iulie într-o suită de evenimente și concursuri în cadrul cărora arta corală este vedeta, iar tinerii muzicieni talentați au șansa de a-și etala cu măiestrie dragostea față de aceasta!
Dedicate în mod special Centenarului Marii Uniri, evenimentele organizate în cadrul Festivalului Gavriil Musicescu vor revela publicului ieșean frumusețea inedită a cântului coral și-l vor ajuta să își îndrepte gândul către evenimentele de la 1918 care au marcat istoria țării noastre. Coruri din România și de peste hotare vor prezenta în recitalurile lor piese patriotice românești pentru a marca, așa cum se cuvine împlinirea celor 100 de ani de unire.
Această a șasea ediție a Festivalului reunește coruri și personalități de renume din România, Ucraina, Republica Moldova, Spania, Serbia, Republica Populară Chineză, Senegal și Republica Siria.
De asemenea, prin această manifestare se promovează la nivel internațional oraşul Iaşi prin locaţiile numeroase alese pentru desfăşurarea evenimentelor organizate în cadrul Festivalului, precum Palatul Culturii, Ateneul Iaşi, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu, Grădinile Palas, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Casa de Cultură a Studențior, etc. în cadrul cărora paticipă sute de tineri din țară și de peste hotare, dar și prin itinerariile culturale organizate la nivelul obiectivelor importante ale Municipiului pentru oaspeții străini.
A fost menționat faptul că toate evenimentele din cadrul Festivalului vor fi transmise in direct pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul de YouTube ale Asociaţiei Iubire şi Încredere.
Cu aleasă considerație,
Director Festival
Dirijor Dr. Daniela Doroșincă
 

© Asociatia Iubire și Încredere 2023. Toate drepturile rezervate. | ANPC