Concert Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier

 
Luni, 7 Mai 2018, în cadrul Festivalului International al Educației - Editia 2018 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași a avut loc Concertul Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier Corala Bărbătească Armonia - Constanța, România și Taraful Muzica Divertis - Chișinău, Republica Moldova dedicat Centenarului Marii Uniri.
Organizatori au fost Centrul Cultural Misionar Doxologia al Arhiepiscopiei Iașilor alături de Asociaţia Iubire şi Încredere și Primăria Muncipiului Iași.
 
Corala Bărbătească Ortodoxă ARMONIA a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la iniţiativa Pr. Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru.
În prezent, Corala „Armonia” numără 20 de membri: Preoți, Diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie, abordând un repertoriu diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.
Corala Armonia a fost dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională "World Choir Games" din S.U.A., însă în palmaresul său se numără o multitudine de premii și recunoașteri naționale și internaționale:
-"Grand Prix" la concursul "FOLKLORE WITHOUT BORDERS" în Bulgaria, Dobrich (iunie 2012); 
-trofeul și titlul de campioană europeană - secțiunea cor bărbătesc - Olimpiada Europeană de Muzică Corală, Gratz, Austria (14-21 iulie 2013); 
-locul I, medalia de aur și declarată vicecampioană europeană la folclor, cu o diferență de 2 puncte față de marele premiu, secțiunea folclor, Olimpiada Europeană de Muzică Corală, Gratz, Austria (14-21 iulie 2013); 
- locul II și medalia de argint - la secțiunea muzică religioasă - Olimpiada Europeană de Muzică Corală, Gratz, Austria (14-21 iulie 2013); 
-trofeul și diploma - secțiunea Cultură și Artă - Gala "10 Oameni de valoare pentru Constanța" (7 martie 2014). ; 
-locul I și medalia de aur la secțiunea muzică sacră - Olimpiada Mondială de Muzică Corală (8th World Choir Games) desfășurată la Riga, în Letonia (15-21 iulie 2014).
-trofeul și titlul de campioană mondială - secțiunea cor bărbătesc - Olimpiada Corală Mondială de Muzică Corală (8th World Choir Games) desfășurată la Riga, în Letonia (15-21 iulie 2014).
Colaborarea cu Orchestra folclorică “Muzica Divertis” din Chișinău, Republica Moldova face din interpretarea lucrărilor folclorice ale Coralei Armonia un adevărat spectacol plin de esență, de românesc și de dinamism.
 
Evniment transmis live de: 
 
 
 

© Asociatia Iubire și Încredere 2023. Toate drepturile rezervate. | ANPC