Concert Folcloric susținut de către Corala bărbătească „Armonia” din Constanța, România și Taraful „Muzica Divertis” din Chișinău, Republica Moldova!
Luni, 29 Mai 2023, ora 17.00, la Casa de Cultură a Studenților din Iași a avut loc tradiționalul Concert Folcloric susținut de către Corala bărbătească „Armonia” din Constanța, România și Taraful „Muzica Divertis” din Chișinău, Republica Moldova!
Evenimentul a fost organizat de către Asociația „Iubire și Încredere”.
Partener organizare eveniment: Casa de Cultură a Studenților, Iași.
In cadrul proiectului in luna aprilie au avut loc Campanii de informare a stakeholderilor implicati in sistemul de invatare la locul de munca. Campania de informare a stakeholderilor vizeaza ambele sensuri, atat de ls zcompanii/sectorul privat catre reteaua unitatilor de invatamant privind nevoilede instruire, cat si de la unitatile de invatamnt catre intreprinderi, astfel incat sa fie oferit un raspuns la nevoile actuale si viitoare ale pietii muncii la nivel regional/local.
In cadrul acestor intalniri au participat atat elevii inscrisi in grupul tinta, reprezentanti ai agentilor economici cat si parintii/tutorii copiilor din grupul tinta al proiectului.
Elevii selectati de la Colegiul Economic Administrativ Iasi, specializarea tehnician in activitati economice au desfasurat stagii de practica in domeniul lor de activitate la o firma de contabilitate din Iasi, la care au pus in practica cunostintele teoretice acumulate in decursul anului la scoala. Au avut parte de mentori cu pregatire profesionala in domeniu si au fost indrumati pas cu pas in activitatea pe care au desfasurat-o la agentul economic.
Pregatirea practica le va fi elevilor d emare folos in momentul incare se vor angaja la o firma sau vor deveni antreprenori intrucat au invatat cat de importanta este trecerea de la viata de elev la cea din campul muncii.
Stagii de pregatire practica - mecanic auto si tinichigiu vopsitor auto
In cadrul proiectuluiARTISTIC INTERNSHIPS – Adaptarea și Responsabilizarea Tinerilor prin Încurajarea Specializării Transversale într-un mod Inovativ și Creativ, cod SMIS 130871, in luna martie s-au desfasurat stagii de pregatire practica cu elevi de la Colegiul Tehnic de Cai Ferate Unirea Pascani, pentru specializarea mecanic auto si tinichigiu vopsitor auto.
Aceste stagii de practica s-au desfasurat la sediul agentilor economici de la Pascani selectati in cadrul proiectului cu care s-au incheiat conventii de pregatire practica.
Scopul activitatii este de a contribui la formarea competentelor practice in domeniul industriilor creative prevazute in cadrul proiectului nostru.
Pe parcursul lunii martie in cadrul proiectului ARTISTIC INTERNSHIPS – Adaptarea și Responsabilizarea Tinerilor prin Încurajarea Specializării Transversale într-un mod Inovativ și Creativ, cod SMIS 130871, s-au desfasurat stagii de pregatire practica cu elevii selectati in grupul tinta de la Colegiul Tehnic Ioan C.Stefanescu din Iasi, de la specializarea coafor stilist.
Aceste stagii de practica s-au desfasurat la sediul agentului economic din Iasi, respective un salon de infrumusetare cu care s-a incheiat o conventie de pregatire practica pentru acesti elevi.
Beneficiarii au fost foarte incantati de aceasta experienta intrucat au dobandit competente profesionale importante, dar si abilitati generale de tipul punctualitate, disciplina,respect si comunicarea cu clientii programati in cadrul salonului.
Joi, 4 Iulie 2019, la ora 11.00, în Teatrul Național Vasile Alecsandri, Iași a avut loc un Atelier muzical Cantus Mundi susținut de dna dirijor Anna Ungureanu – Director Artistic Cantus Mundi.
Au participat toţi copiii din corurile reunite în Programul Naţional Cantus Mundi.
Eveniment organizat în cadrul Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu - ediția a VII-a, 2019!
Joi, 4 Iulie 2019, la ora 12.00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași avut loc un Concert Coral Internațional la care au participat corurile de copii și tineri de la secțiunile de concurs din cadrul festivalului.
Au evoluat:
- Corul ANIMA al Colegiului muzical din Krivoi Rog - Ukraina, Dirijor Vasilenko Lilia.
- Ansamblul vocal PERVOTSVIT al Colegiului de muzică din Krivoi Rog, Ukraina, Dirijor Kalina Olena.
- Corul Academic MIRCE ACEV, UNIVERSITATEA Ss. Cyril and Methodius – SKOPJE, N. MACEDONIA, Dirijor Jasmina Gjorgjieska
- Corul Belcanto, Şcoala de Arte pentru Copii Eugen Coca, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Samarin Ludmila.
- Corul de studenţi al Universităţii Pedagogice K. D. Ushinsky, Odessa – Ukraina, Dirijor Getmanets Natalia.
Eveniment organizat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VII-a, 2019
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Miercuri, 3 Iulie 2019, la ora 18.00, în Atrium Palas Mall a avut loc un Concert Coral Internațional la care au participat corurile de copii si tineri de la secțiunile de concurs Cantus Mundi și Coruri de tineri.
Au urcat pe scenă:
- Corurile reunite în Programul Naţional Cantus Mundi - dirijor Anna Ungureanu – Director Artistic Cantus Mundi - Corul Lia – Ciocârlia, Centrul Republican pentru Copii și Tineret, Chisinau – Republica Moldova, Dirijor Svetlana Istrate - Corul Cristal al Școlii Gimnaziale 135 din București, Dirijor Pertea Bogdan. - Corul Ariozo, Colegiul de Arte Nicolae Botgros, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Raisa Berbeci
- Corul SOLOMYA al Colegiului Pedagogic din Vinnitsa – Ucraina, Dirijor Nazariy Davidovsky.
- Corul Belcanto, Şcoala de Arte pentru Copii Eugen Coca, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Samarin Ludmila
- Corul Allegra al Şcolii Gimnaziale Mircea Sântimbreanu, Bucureşti, Dirijor Fazacaş Vişan Minodora
- Ansamblul vocal PERVOTSVIT al Colegiului de muzică din Krivoi Rog, Ucraina, Dirijor Kalina Olena.
- Corul de studenţi al Universităţii Pedagogice K. D. Ushinsky, Odessa – Ucraina, Dirijor Getmanets Natalia.
Eveniment organizat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VII-a, 2019
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Concursul Internaţional de Muzică Corală, Miercuri 3 iulie, ora 9.30, Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași
Miercuri 3 iulie, ora 9.30, la Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților Iași, s-a derulat Concursul Internaţional de Muzică Corală, cu Secţiunile Coruri de Copii Cantus Mundi și Coruri de tineri.
Comisia Secţiunii Coruri de copii Cantus Mundi:
Dirijor Anna Ungureanu - Preşedinte (România, Corul Naţional de Cameră Madrigal);
Conf. Univ. Dr. Ioan Golcea (România, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti);
Prof. Dirijor Andrea Angelini (Italia, membru al Federaţiei Internaţionale de Muzică Corală).
Coruri participante - Secțiunea Coruri de copii Cantus Mundi:
Corul Allegra al Şcolii Gimnaziale George Sântimbreanu, Bucureşti, Dirijor Fazacaş Vişan Minodora.
Corul Belcanto, Şcoala de Arte pentru Copii Eugen Coca, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Samarin Ludmila
Corul Cristal al Şcolii Gimnaziale 135 din Bucureşti, Dirijor Perţea Bogdan.
Corul Lia – Ciocârlia, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret, Chişinău – Republica Moldova, Dirijor Svetlana Istrate
Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Arad, Dirijor Alexandru Zaharia.
Rezultate Secțiunea Coruri de Copii Cantus Mundi:
Cateoria de varsta 6-10 ani
- Castigator al Premiului I – Corul Lia – Ciocârlia, Centrul Republican pentru Copii şi Tineret, Chişinău – Republica Moldova, Dirijor Svetlana Istrate
Cateoria de varsta 10-14 ani
- Castigator al Premiului I - Corul Allegra al Şcolii Gimnaziale George Sântimbreanu, Bucureşti, Dirijor Fazacaş Vişan Minodora
- Premiul al II-lea a fost acordat Corului Belcanto, Şcoala de Arte pentru Copii Eugen Coca, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Samarin Ludmila
- Premiul al III-lea a fost acordat Corului Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Arad, Dirijor Alexandru Zaharia si Corului Cristal al Şcolii Gimnaziale 135 din Bucureşti, Dirijor Perţea Bogdan
- Juriul a acordat un Premiu Special doamnei dirijor Svetlana Istrate pentru promovarea artei corale și competență dirijorală
Comisia Secţiunii Coruri de tineri:
Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă – Preşedinte (Romania, Universitatea de Arte George Enescu Iaşi);
Dir. Enric Genesca (Spania, membru al Consiliului Director al Federației Catalane de Entități Corale);
Prof. Dirijor Andrea Angelini (Italia, membru al Federaţiei Internaţionale de Muzică Corală);
Conf. Univ. Dr. Ioan Golcea (România, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti);
Dir. Adrian Ardeleanu (România, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi).
Coruri participante - Secțiunea Coruri de tineri:
Coruri de tineri amatori:
Corul Academic MIRCE ACEV, UNIVERSITATEASs. Cyril and Methodius – SKOPJE, N. MACEDONIA,Dirijor Jasmina Gjorgjieska
Coruri de tineri cu studii muzicale:
Corul Ariozo,Colegiul de Arte Nicolae Botgros, Soroca – Republica Moldova, Dirijor Raisa Berbeci
Corul ANIMA al Colegiului muzical din Krivoi Rog - Ukraina, Dirijor Vasilenko Lilia.
Ansamblul vocal PERVOTSVIT al Colegiului de muzică din Krivoi Rog, Ukraina, Dirijor Kalina Olena.
Corul SOLOMYA al Colegiului Pedagogic din Vinnitsa – Ukraina, Dirijor Nazariy Davidovsky.
Corul de studenţi al Universităţii Pedagogice K. D. Ushinsky, Odessa – Ukraina, DirijorGetmanets Natalia.
Rezultate Secțiunea Coruri de tineri:
Sectiunea coruri de tineri amatori
- Premiul al II-lea a fost acordat Corului Academic MIRCE ACEV, UNIVERSITATEA Ss. Cyril and Methodius – SKOPJE, N. MACEDONIA, Dirijor Jasmina Gjorgjieska
Sectiunea Coruri de tineri cu studii musicale
- Premiului I a fost acordat Corului ANIMA al Colegiului muzical din Krivoi Rog - Ukraina, Dirijor Vasilenko Lilia
- Premiul al II-lea a fost acordat Ansamblul vocal PERVOTSVIT al Colegiului de muzică din Krivoi Rog, Ukraina, Dirijor Kalina Olena
- Premiul al II-lea a fost acordat Corului SOLOMYA al Colegiului Pedagogic din Vinnitsa – Ukraina, Dirijor Nazariy Davidovsky
MARELE PREMIU – TROFEUL GAVRIIL MUSICESCU a fost acordat Corului de studenţi al Universităţii Pedagogice K. D. Ushinsky, Odessa – Ukraina, Dirijor Getmanets Natalia
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Concert Coral Internațional - muzică religioasă, patriotică și folclorică
Marți, 2 Iulie 2019, la ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu a avut loc un Concert Coral Internațional - muzică religioasă, patriotică și folclorică.
Au concertat: - Corul Basileus al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Vasile cel Mare Iași - dirijor Diac. Mihai Ursache, coordonat de către Matei Doroșincă, elev al seminarului; - Corul psaltic Chivotul al Arhiepiscopiei Iașilor - dirijor Arhid. Cirprian Rusu; - Corul Academic Mirce Acev, Universitatea Ss. Cyril and Methodius Skopje , N. Macedonia - dirijor Jasmina Gjorgjieska;
- Corala Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului - dirijor Arhid. Ion Iulian Dumitru.
Eveniment organizat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VII-a, 2019
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Concert Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier
Miercuri, 15 Mai 2019, în cadrul Festivalului International al Educației - Editia 2019 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași a avut loc Concertul Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier susținut de către Corala Bărbătească Armonia - Constanța, România și Taraful Muzica Divertis - Chișinău, Republica Moldova.
Evenimentul a fost organizat de către Centrul Cultural Misionar Doxologia al Arhiepiscopiei Iașilor alături de Asociaţia Iubire şi Încredere în cadrul Festivalului Internațional al Educației - Ediția 2019 derulat de Primăria Municipiului Iași!
Pe data de 9 Decembrie 2018, Corul de copii Musica Viva al Asociatiei Iubire si Incredere a sustinut un concert de colinde romanesti in biserica Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant din mun. Iasi. Tot in aceasta zi Corul de copii a sustinut un concert la biserica Sfantul Vasile cel Mare. Aceste concerte fac parte din sirul de evenimente cuprinse in proiectul cultural Colindam ca altadat’ finantat de catre Primaria Municipiului Iasi prin Legea 350/ 2005.
Cântăm Împreună! Concert De Colinde Și Cântece De Iarnă
Asociația Iubire și Încredere a avut bucuria de a vă oferi, Sâmbătă, 8 Decembrie 2018, un concert special dedicat Sfintelor Sărbători de Crăciun prin voci de colindători în Atrium Palas Mall. Cu această ocazie a fost prezentat un program amplu și dinamic de colinde și cântece de iarnă susținut de copii și tineri artiști ieșeni. Au concertat: *Corul Centrelor de Zi pentru Copii Sfânta Marina și Sfântul Stelian ale Fundației Solidaritate și Speranța; *Corul Centrului de Zi Mia Casa Inculet al Fundației Solidaritate și Speranță;
*Elevi ai clasei de performanță a doamnei prof. Anca Apetroaiei - Palatul Copiilor Iași:
-Anastasia Necula;
-Daria Teodora Bahrin și Alexandra Cojocariu;
-Ana Maria Lazăr;
*Elevi ai clasei de performanță a doamnei prof. Lăcrămioara Matei:
-Sara Maria Hatmanu;
-Daria Ciută;
*Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere.
Acest eveniment a fost organizat pentru a celebra bucuria Sfintelor Sărbători de Crăciun prin colinde și cântece de iarnă specifice mai multor culturi - s-au cântat piese în limbile română, franceză, engleză și greacă.
De asemenea, Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere a prezentat un program amplu de colinde românești tradiționale, pregătit în cadrul proiectului Colidam ca altadat', proiect finanțat de către Primăria Municipiului Iași în baza legii 350/2005 și implementat de către Asociația Iubire și Încredere în perioada septembrie - decembrie 2018.
Vineri, 7 Decembrie 2018, Corul de copii Musica Viva al Asociatiei Iubire si Incredere a facut o vizita la Caminul de Batrani Sfanta Prascheva din Copou - Iasi. Acestia au adus bucurie batranilor prin sustinerea unui program de colinde romanesti deosebite. Fiind primii colindatori din acest an, atmosfera a fost una minunata. La final cei prezenti alaturi de Corul de copii Musica Viva au intonat mult cunoscutul colind “ O ce veste minunata”. Mentionam ca aceasta activitate a facut parte din cele 4 concerte specifice cuprinse in proiectul cultural Colindam ca altadat’.
Proiectul este finantat de Primaria Municipiului Iasi prin Legea 350/ 2005 si implementat de catre Asociatia Iubire si Incredere.
Multumim Primariei Municipiului Iasi pentru aceasta oportunitate si Caminului de batrani Sfanta Parascheva pentru primirea calduroasa!
Concert Extraordinar de Colinde - Noapte de Crăciun
Pe data de 3 Decembrie, ora 18.00, la Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu din Iași a avut loc un concert extraordinar de colinde românești, activitate desfășurată în cadrul proiectului Colindăm ca altădat’, proiect finanțat de către Primăria Municipiului Iași în baza legii 350/2005 și implementat de către Asociația Iubire și Încredere. Acesta a fost susținut de către Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor Dr. Daniela Doroșincă, Corul Basileus al Semniarului Teologic Sfântul Vasile cel Mare din Iași – Dirijor Diac. Prof. Mihai Ursache și Corala Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului – Dirijor Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru, invitații noștri de onoare. Totodată, în cadrul acestui eveniment, a avut loc lansarea unui album audio de colinde înregistrat în cadrul proiectului mai sus menționat de către Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere. Intrarea a fost liberă!
Concerte din cadrul proiectului Masterclass de cânt și dirijat coral
Masterclass-ul de cânt și dirijat coral, proiect finanțat de către Consiliul Județean Iași și implementat de către Asociația Iubire și Încredere.
După ce au partarticipat la cursurile susținute de către prof. dr. Emanuel Pecingină, maestru corepetitor al Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin, formator de dirijori în cadrul Programului National Cantus Mundi, dragii noștri participanți ai corului Cantus Moldviae au susținut două concerte corale:
Sâmbătă, 08.09. 2018 - Biserica Sfântul Nicolae, Satu Nou, Belcești, jud. Iași, ora 10.30;
Duminică, 09.09.2018 - Biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Aleea Rozelor, nr. 7 C, Iași, ora 11.30.
Concert Extraodinar de Muzică religioasă şi patriotică, Duminică, 8 Iulie 2018 de la ora 14.00, biserica Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare și Sfânt, Iași
Duminică 8 Iulie, la ora 14.00, în biserica Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare și Sfânt Iaşi, a avut loc un Concert Extraodinar de Muzică religioasă şi patriotică susținut de Corul Tronos al Patriarhiei Române - dirijor Arhidiacon Mihail Bucă.
Eveniment desfășurat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Parteneri:Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media:TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Concert Coral Extraordinar, 7 iulie 2018, ora 19.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminesc
Sâmbătă, 7 Iulie, la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu a avut loc un Concert Coral Extraordinar susținut de Corul Academic de Cameră Cernăuți al Filarmonicii Regionale Dmytro Gnatyuk, Ucraina, dirijor Nadia Selezneova.
Eveniment desfășurat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Parteneri:Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media:TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Concert Coral Internațional dedicat Centenarului Marii Uniri
Sâmbătă, 7 Iulie 2018, orele 14.00, în Sala Henri Coandă a Palatului Culturii, a avut loc Concertul Internațional dedicat Centenarului Marii Uniri în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Au participat: Corul de copii Radio din București – dirijor Voicu Popescu; Corul Yellow River al Școlii Primare Shuicheyuan Lanzhou, Republica Populară Chineză – dirijor Shi Ru Ying; Corul Conservatorului Municipal din Manresa, Spania – dirijor Francesc Valles Fuster.
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Parteneri:Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media:TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Spectacol Interactiv - Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu, Iași, România
Sâmbătă, 7 Iulie, la ora 10.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu a avut loc un Spectacol Interactiv la care a participat Corul Conservatorului Municipal din Manresa, Spania – dirijor Francesc Valles Fuster; Corul Barvy al Școlii de muzică nr. 1 Vasyl Barvinskyi, Ternopol, Ucraina – dirijor Iryna Chernous; Corul Yellow River al Școlii Primare Shuicheyuan Lanzhou, Republica Populară Chineză – dirijor Shi Ru Ying; Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere – dirijor Dr. Daniela Doroşincă. Momente artistice surpriză oferite de către Imperial Dance School.
Eveniment desfășurat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Parteneri:Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media:TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Concertul Coral Internaţional de Vineri, 6 iulie, din Atrium – Complexul Comercial Palas a debutat cu interpretarea imnului Cantus Mundi cantat de corurile reunite ale participantilor de la Secţiunea de concurs Coruri de copii Cantus Mundi din cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, editia a VI-a.
Invitat special a fost Corul de copii al Radio, Bucuresti – dirijor: Voicu Popescu care a sustinut un recital de exceptie.
Au mai concertat:
1. Corul Allegra al Școlii Gimnaziale Mircea Sântimbreanu, București România – dirijor: Maria Minodora Fazacaș -Vișan
2. Corul Barvy al Școlii de muzică nr. 1 Vasyl Barvinskyi, Ternopol Ucraina – dirijor: Iryna Chernous
3. Clubul copiilor Pecica, Arad, România – dirijor: prof. Alexandru Daniel Zaharia
4. Cor cu dor al Parohiei Sfântul Nicolae dintr-o Zi, București, România – dirijor: Teodora Jaworski
5. Corul parohiei Sfântul Nicolae - Bâcu, comuna Ipatele, județul Iași, România – dirijor: Pr. Marius Nica
6. Corul Yellow River al Școlii Primare Shuicheyuan Lanzhou, Republica Populară Chineză – dirijor: Shi Ru Ying
7. Corul Angeli mini al Asociației muzicale Angeli, Iaşi Romania – dirijor: Ovidiu Manolache
8. Corul Angeli junior al Asociației muzicale Angeli, Iaşi Romania – dirijor: Mirela Palamariu
Eveniment organizat de Asociatia Iubire si Incredere in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi, prin departamentul Centenar, in cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Concursul Internaţional de Muzică Corală -Secţiunea de concurs Coruri de copii Cantus Mundi
Vineri, 6 iulie, ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, s-a derulat Concursul Internaţional de Muzică Corală -Secţiunea de concurs Coruri de copii Cantus Mundi
Concurs derulat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Corurile participante au intrat în concurs în următoarea ordine:
1. Corul Angeli mini al Asociației muzicale Angeli, Iaşi Romania – dirijor: Ovidiu Manolache 2. Corul Allegra al Școlii Gimnaziale Mircea Sântimbreanu, București România – dirijor: Maria Minodora Fazacaș -Vișan 3. Corul Barvy al Școlii de muzică nr. 1 Vasyl Barvinskyi, Ternopol Ucraina – dirijor: Iryna Chernous
4. Corul Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr, Pecica, Arad, România – dirijor: prof. Alexandru Daniel Zaharia
5. Corul Angeli junior al Asociației muzicale Angeli, Iaşi Romania – dirijor: Mirela Palamariu
6. Corul Yellow River al Școlii Primare Shuicheyuan Lanzhou, Republica Populară Chineză – dirijor: Shi Ru Ying
7. Clubul copiilor Pecica, Arad, România – dirijor: prof. Alexandru Daniel Zaharia
8. Cor cu dor al Parohiei Sfântul Nicolae dintr-o Zi, București, România – dirijor: Teodora Jaworski
9. Corul parohiei Sfântul Nicolae - Bâcu, comuna Ipatele, județul Iași, România – dirijor: Pr. Marius Nica
Câştigătorii premiului I sunt:
- Corul Angeli mini al Asociației muzicale Angeli, Iaşi Romania – dirijor: Ovidiu Manolache, înscrişi la categoria de vârstă 6-10 ani
- Cor cu dor al Parohiei Sfântul Nicolae dintr-o Zi, București, România – dirijor: Teodora Jaworski, înscrişi la categoria de vârstă 10-18 ani
Marele premiu al Festivalului a fost acordat Corului Angeli junior al Asociației muzicale Angeli, Iaşi Romania – dirijor: Mirela Palamariu
Căștigătorii premiului al II-lea sunt:
- Corul Barvy al Școlii de muzică nr. 1 Vasyl Barvinskyi, Ternopol Ucraina – dirijor: Iryna Chernous - premiul al II-lea sectiunea 10-18 ani
- Corul Yellow River al Școlii Primare Shuicheyuan Lanzhou, Republica Populară Chineză – dirijor: Shi Ru Ying - premiul al II-lea sectiunea 6-10 ani
Diplomă de participare:
- Clubul copiilor Pecica, Arad, România – dirijor: prof. Alexandru Daniel Zaharia
- Corul parohiei Sfântul Nicolae - Bâcu, comuna Ipatele, județul Iași, România – dirijor: Pr. Marius Nica
- Corul Liceului Teoretic Gheorghe Lazăr, Pecica, Arad, România – dirijor: prof. Alexandru Daniel Zaharia
- Corul Allegra al Școlii Gimnaziale Mircea Sântimbreanu, București România – dirijor: Maria Minodora Fazacaș -Vișan
Comisia de jurizare a fost formată din specialişti în domeniu:
1. Dirijor Anna Ungureanu - Preşedinte (România, Corul Naţional de Cameră Madrigal - Marin Constantin)
2. Dirijor Voicu Popescu (România, Corul de Copii Radio Bucureşti)
3. Dirijor Elena Marian (Republica Moldova, Asociaţia Muzicală Corală din Republica Moldova)
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Concert Coral Internaţional, Joi, 4 Iulie 2018, orele 19.00, în Atrium Palas Mall
Joi, 4 Iulie 2018, orele 19.00, în Atrium Palas Mall, a avut loc un Concert Coral Internaţionalîn cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Au concertat: 1. Corul Universitas al Universitatii Al. I. Cuza Iasi – dirijor: Gabriel Nastasă 2. Corul Altfel al Liceului Teoretic Marin Preda, București – dirijor: Maria Gabriela Ungureanu 3. Corul Adorazio al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud – dirijor: Carolina Karoli
4. Corul Ars-Nova al Colegiului de Muzică și Pedagogie, Balți, Republica Moldova – dirijor: Ana Cușcenco
5. Corul Conservatorului Municipal din Manresa Spania – dirijor: Francesc Valles Fuster.
6. Corul de cameră Credo din Chișinău, Republica Moldova – dirijor: Elena Gulpac
7. Corul Cantabile al Colegiului de muzică din Kamenskoe Dnepropetrovsk, Ucraina – Dirijor: Ievgeniia Dereviaghina
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Concursul Internaţional de Muzică Corală, Secţiunea Tineret (voci egale şi mixte).
Joi, 5 iulie, ora 10.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, s-a derulat Concursul Internaţional de Muzică Corală, Secţiunea Tineret (voci egale şi mixte).
Concurs derulat în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Corurile participante au intrat în concurs în următoarea ordine:
Subsecţiunea Coruri fara studii muzicale
Corul Universitas al Universitatii Al. I. Cuza Iasi – dirijor: Gabriel Nastasă
Corul Adorazio al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud – dirijor: Carolina Karoli
Corul Altfel al Liceului Teoretic Marin Preda, București – dirijor: Maria Gabriela Ungureanu
Subsecţiunea Coruri de tineri cu studii muzicale
Corul Cantabile al Colegiului de muzică din Kamenskoe Dnepropetrovsk, Ucraina – Dirijor: Ievgeniia Dereviaghina
Corul Conservatorului Municipal din Manresa Spania – dirijor: Francesc Valles Fuster.
Corul Ars-Nova al Colegiului de Muzică și Pedagogie, Balți, Republica Moldova – dirijor: Ana Cușcenco
Corul de cameră Credo din Chișinău, Republica Moldova – dirijor: Elena Gulpac
Comisia de jurizare a fost formată din specialişti în domeniu:
Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă – Preşedinte (Romania, Universitatea de Arte George Enescu Iaşi)
Dir. Enric Genesca (Spania, membru al Consiliului Director al Federației Catalane de Entități Corale)
Prof. Dirijor Andrea Angelini (Italia, membru al Federaţiei Internaţionale de Muzică Corală)
Conf. Univ. Dr. Ioan Golcea (România, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti)
Dir. Adrian Ardeleanu (România, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi)
Prof. Univ. Dr. Mstyslav Yurcenko (Ucraina, Universitatea Naţională Boris Grincenko Kiev)
Câştigătorii Concursului Internaţional de Muzică Corală, Secţiunea Tineret (voci egale şi mixte) sunt:
La sectiunea de concurs Coruri de tineri amatori nu a fost acordat premiul I.
Câştigătorii premiului al II-lea la cea de-a VI-a ediţia a Festivalului – Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, subsectiunea de concurs Coruri de tineri amatori sunt:
- Corul Corul Universitas al Universității Alexandru Ioan Cuza Iași – dirijor: Gabriel Nastasă.
Câştigătorii premiului I la cea de-a VI-a ediţii a Festivalului – Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, subsectiunea de concurs Coruri de tineri cu studii muzicale sunt:
- Corul Cantabile al Colegiului de muzică din Kamenskoe Dnepropetrovsk, Ucraina – Dirijor: Ievgeniia Dereviaghina.
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Concert Coral dedicat Centenarului Marii Uniri, Sala Henri Coandă, Palatul Culturii Iași, orele 16.00
Miercuri, 4 Iulie 2018, orele 16.00, în Sala Henri Coandă a Palatului Culturii din Iași, a avut loc Concertul Coral dedicat Centenarului Marii Uniri în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Au concertat:
1. Grupul Vocal Hurgheșelul - Parohia Feredeni, Comuna Deleni, Judeţul Iaşi, coordonator Pr. Fotea Danuţ şi dirijor Prof. Fotea Iulia;
2. Florentin Cojocaru - student teolog în anul III la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae Iaşi din Sat Cuza Vodă,Comuna Ipatele, Judeţul Iaşi;
4.Alexandra Elena Parasca – elevă din Parohia Dumitreștii Gălății, Comuna Schitu Duca, Județul Iași;
5.Corul de copii Musica Viva – al Asociației Iubire și Încredere, dirijor Dr. Daniela Doroşincă alaturi de Daniel Gherasim – violonist, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, Iași.
6. Corul Conservatorului Municipal din Manresa, Spania – dirijor Francesc Valles Fuster.
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Concert Coral de Muzică Sacră, Marți, 3 Iulie 2018, Biserica Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Iași
Marți, 3 iulie 2018, la Biserica Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt Iași, a fost organizat Concertul Coral de Muzică Sacră în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Au concertat: - Diacon Meletius Shattahi - protopsalt al Catedralei Patriarhale din Damasc, Republica Arabă Siriană; - Corul Dnipro al Universitatii Nationale Taras Shevchenko - Kiev, Ucraina - Dirijor Iryna Dusheiko; - Corul Psaltic Sfantul Ioan Botezatorul, Botosani, Dirijor Gheorghe Bulboacă; - Grupul Coral Adormirea Maicii Domnului - Vasîlcău, Republica Moldova.
In cadrul acestui eveniment a avut loc semnarea acordului de înfrățire între comuna Moșna, județul Iași, România și Comuna Vasîlcău, Raionul Soroca, Republica Moldova.
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Concert Internațional dedicat Centenarului Marii Uniri în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași! - Luni, 2 Iulie 2018
Luni, 2 Iulie 2018, orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași, a avut loc Concertul Internațional dedicat Centenarului Marii Uniri în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a. Acest festival este organizat de către Asociația Iubire și Încredere în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Au concertat:
*Diacon Meletius Shattahi - protopsalt al Catedralei Patriarhale din Damasc, Republica Arabă Siriană; *Corul Psaltic Chivotul al Arhiepiscopiei Iașilor - dirijor Arhidiacon Ciprian Rusu; *Corul Basileus al Seminarului Teologic Ortodox Sfantul Vasile cel Mare Iași - Dirijor Diacon Mihai Ursache și Pr. Iulian Zaltariov; *Corul Dnipro al Universitatii Naționale Taras Shevchenko - Kiev, Ucraina - Dirijor Iryna Dusheiko; *Corul bisericesc de Tineret Branko - Nis, Serbia - Dirijor Sara Cincarevic.
In cadrul acestui eveniment a avut loc Lansarea CD-ului Audio: Slujba Sfântului Voievod Ștefan cel Mare înregistrat de Corul Basileus al Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Vasile cel Mare Iasi. CD realizat în colaborare de catre Seminarul Teologic Ortodox Sfantul Vasile cel Mare Iași și Parohia Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare Iași. De asemenea, a avut loc o dublă lansare de carte organizată de către Editura Doxologia a Arhiepiscopiei Iașilor: Părintele Iustin Pârvu - o misiune creștină și românească și Parintele Iustin Pârvu - semnele vremii noastre. 7 intalniri cu Parintele Iustin Pârvu - autor Adrian Alui Gheorghe.
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții
Evenimentul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Asociației Iubire și Încredere și pe site-ul www.iubiresiincredere.ro!
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere!
Deschiderea oficială a Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VI– a, 1-8 iulie 2018, Iași, România
Duminică, 1 Iulie 2017, la Biserica cu hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, din cartierul Podu Roș, la finalul sfintei slujbe (Vecernia și Litia) de hram a avut loc deschiderea oficială a Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a VI-a.
Festivalul - Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu Ediția a VI-a este organizat de către Asociația Iubire și Încredere in parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, prin departamentul Centenar, în cadrul proiectului Centenar 2017 - 2020.
Parteneri: Consiliul Judetean Iasi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu Iași, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, Complexul Muzeal Național Moldova, Ateneul din Iași, Complexul Comercial Palas, Parohia Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt, Fundația Solidaritate şi Speranţă, Corul Național de Cameră Madrigal, Editura Doxologia, Centrul Judeţean pentru Promvarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi, Programul Național Cantus Mundi, Hotel Ramada, Motel Bucium, Restaurant&Pensiune La Palia, Restaurant Cotnari, Imperial Dance School, 4BMedia.
Parteneri media: TVR Iași, Radio Trinitas, Doxologia Media, Wink Public Multimedia, Viva Fm, Agerpres, Radio România Cultural, Radio România Iași, Radio România - Agenţia de Presă Rador, Ziarul Lumina, InfinitTV, Curierul de Iași, Ziarul de Iași, Iasi Fun, Evenimentul de Iași, înOraș.ro, IașiLive, 8zile.ro, Șapte Seri, Calendar Evenimente, AltIași.ro, Iași4You, Iașul Cultural, IașiVezi.ro, Dacia Literară, Insociety, Convorbiri Literare, Dacia Literară, IlikeIași și alții.
Conferința de deschidere a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret ”Gavriil Musicescu” – Ediția a VI-a
Luni, 25 Iunie 2018, a avut loc Conferința de Lansare a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu - Ediția a VI-a, în sala Vasile Pogor a Primăriei Muncipiului Iași.
În cadrul conferinţei au fost anunţate programul festivalului, corurile participante şi invitaţii speciali, precum și o serie de momente speciale care sunt pregătite pentru publicul ieșean în perioada următoare.
În perioada 1 - 8 iulie 2018 va avea loc cea de a șasea ediție a Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, organizată de către Asociația Iubire și Încredere Iași în partenereriat cu Primăria Municipiului Iași, prin compartimentul Centenar, în cadrul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017-2020.
Iașul devine capitala muzicii corale de tineret și transformă prima săptămână a lunii iulie într-o suită de evenimente și concursuri în cadrul cărora arta corală este vedeta, iar tinerii muzicieni talentați au șansa de a-și etala cu măiestrie dragostea față de aceasta!
Dedicate în mod special Centenarului Marii Uniri, evenimentele organizate în cadrul Festivalului Gavriil Musicescu vor revela publicului ieșean frumusețea inedită a cântului coral și-l vor ajuta să își îndrepte gândul către evenimentele de la 1918 care au marcat istoria țării noastre. Coruri din România și de peste hotare vor prezenta în recitalurile lor piese patriotice românești pentru a marca, așa cum se cuvine împlinirea celor 100 de ani de unire.
Această a șasea ediție a Festivalului reunește coruri și personalități de renume din România, Ucraina, Republica Moldova, Spania, Serbia, Republica Populară Chineză, Senegal și Republica Siria.
De asemenea, prin această manifestare se promovează la nivel internațional oraşul Iaşi prin locaţiile numeroase alese pentru desfăşurarea evenimentelor organizate în cadrul Festivalului, precum Palatul Culturii, Ateneul Iaşi, Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu, Grădinile Palas, Teatrul Național Vasile Alecsandri, Casa de Cultură a Studențior, etc. în cadrul cărora paticipă sute de tineri din țară și de peste hotare, dar și prin itinerariile culturale organizate la nivelul obiectivelor importante ale Municipiului pentru oaspeții străini.
A fost menționat faptul că toate evenimentele din cadrul Festivalului vor fi transmise in direct pe site-ul, pagina de Facebook şi canalul de YouTube ale Asociaţiei Iubire şi Încredere.
Duminică, 10 iunie 2018, a avut loc pe esplanada primăriei Comunei Belcești, un Concert Coral dedicat Centenarului Marii Uniri organizat de către Asociația Tineretului Ortodox Român - filiala Belcești în parteneriat cu Primăria Comunei Belcești, Asociația Nicolaus Belcești, Parohia Sfântul Nicolae - Satu Nou, Comuna Belcești, Parohia Sfântul Ioan Botezătorul - sat Ruși. Comuna Belcești, Liceul Tehnologic "Victor Mihăilescu Craiu", Belcești, Biblioteca Comunei Belcești, ACS Black ARROW Belcești - Tir cu arcul și Magazin VRAC Belcești.
Au prezentat momente artistice deosebite:
- Corul Asociației Tineretului Ortodox Român - filiala Belcești - Coordonator Pr. Andrei Florariu;
- Grupul Vocal al Ansambului Datina - Dirijor Patricia Cojocariu;
- Corul Flori de Liliac al Școlii Gimnaziale Satu Nou, Belcești - Dirijor Prof. Marin Cristin;
- Corul Vestiții Crai - Junior al Liceului Tehnologic V.M. Craiu, Belcești - Dirijor Prof. Liliana Costea;
- Corul Sfântul Stelian al Parohiei Sfânta Cuvioasa Parascheva - Focuri - Coordonatori Pr. Petrică Cristinel Stavarache și Pr. Ionuț Florin Ciuclea;
- Grupul Vocal Hurgheșelul al Parohiei Feredeni, Hârlău - Coordonatori Pr. Dănuț Fotea și Dirijor Prof. Iulia Fotea;
- Corala Lia Ciocârlia a Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza - Podu Iloaiei - Dirijor Prof. Stepanida Prostelnicu.
Acest eveniment face parte din seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri organizate în cadrul Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu" - ediția a şasea!
Mulțumim partenerilor care au facut posibil acest frumos eveniment şi tuturor copiilor şi tinerilor care ne-au bucurat cu un spectacol în adevăratul sens al cuvântului!
Sâmbăta, 2 Iunie 2018, la Căminul Cultural al Comunei Ipatele, Jud. Iaşi, Parohia Sfântul Nicolae Bâcu împreună cu Primăria Comunei Ipatele şi Consiliul Local Ipatele a organizat un deosebit Concert Coral dedicat Centenarului Marii Uniri!
Au prezentat momente artistice:
1.CORUL "ARHANGHELII"AL PAROHIEI DRAXENI, JUD. VASLUI - dirijor CRISTINA MACSIM; 2.CORUL "SFÂNTUL GHEORGHE" AL PAROHIEI DRĂGEŞTI, JUD. VASLUI - dirijor CAMELIA PADURARIU;
3.GRUPUL VOCAL "DIVERS" ŞCHEIA, IAŞI - coordonator CONSTANTIN BACIU;
4. ALEXANDRA ELENA PARASCA ŞI IOANA GABRIELA PARASCA din Parohia DUMITREŞTII GĂLĂȚII, IASI - coordonator Pr. Paroh VICTOR GABRIEL MERIŞESCU;
5. FLORENTIN COJOCARU - STUDENT AL FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ " "DUMITRU STANILOAE" IAŞI - din SAT CUZA VODĂ, COM. IPATELE;
6. CORUL DE COPII "SFÂNTUL IERARH NICOLAE" SAT BÂCU, COM. IPATELE - DIRIJOR PR. PAROH Nica Marius!
Acest eveniment face parte din seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri organizate în cadrul Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret "Gavriil Musicescu" - ediția a şasea! Mulțumim partenerilor care au facut posibil acest frumos eveniment şi tuturor copiilor şi tinerilor care ne-au bucurat cu un spectacol în adevăratul sens al cuvântului!
Sâmbătă, 2 iulie 2018, Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor dr. Daniela Dorosincă a cântat în cadrul concertului caritabil ”Zâmbește, copile!” ediția a VII-a organizat de către Fundația Solidaritate și Speranță a Arhiepiscopiei Iașilor în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași!
Multumim organizatorilor pentru invitația deja tradițională pe care ne-au adresat-o și tuturor celor prezenți pentru bucuria de a fi împreună și în acest an la moment de celebrare a copilăriei prin fapte bune!
Vineri, 25 Mai 2018, ATOR Pașcani a organizat evenimentul Concert Coraal dedicat Centenarului Marii Uniri, la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani! Evenimentul s-a bucurat de prezența unor frumoase grupuri corale de elevi din Pascani și împrejurimi: Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani, Școala Gimnazială Tătăruși, Școala Gimnazială Todirești, Școala Gimnazială Costești si Filiala ATOR Pașcani. Cu toții, îmbrăcați de sărbătoare, au interpretat cântece patriotice, religioase și laice dedicate Centenarului Marii Uniri. Acest eveniment face parte din seria de concerte corale dedicate Centenarului Marii Uniri premergătoare Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu - Ediţia a VI - a! Organizator Local: ATOR Filiala Pașcani Parteneri: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Protopopiatul Pașcani Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani.
Organizator Local: ATOR Filiala Pașcani Parteneri: Mitropolia Moldovei și Bucovinei - Protopopiatul Pașcani Casa de Cultură Mihail Sadoveanu Pașcani
Duminică, 21 Mai 2018, Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire şi Încredere, dirijor Dr. Daniela Doroşincă alături de cunoscutul violonist Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu.
Seară plină de muzică şi emoție la Palatul Culturii Iaşi! Alexandru Tomescu, pianista Angela Drăghicescu si Corul Musica Viva al Asociației Iubire şi Încredere - dirijor Dr. Daniela Doroșincă. “Balada de Porumbescu este lucrarea care mișcă oamenii până la lacrimi, indiferent de orașul, țara sau continentul unde am cântat-o. Am regăsit-o metamorfozată în acest aranjament original pentru cor de copii, vioară și pian, semnat de Grigore Cudalbu.
Visam de multă vreme la o astfel de întâlnire între sunetul viorii și puritatea glasurilor de copii; această Baladă mi-a răsplătit și depășit toate așteptările”, Alexandru Tomescu
Concert Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier
Luni, 7 Mai 2018, în cadrul Festivalului International al Educației - Editia 2018 în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași a avut loc Concertul Coral - Instrumental de Folclor Transfrontalier Corala Bărbătească Armonia - Constanța, România și Taraful Muzica Divertis - Chișinău, Republica Moldova dedicat Centenarului Marii Uniri.
Organizatori au fost Centrul Cultural Misionar Doxologia al Arhiepiscopiei Iașilor alături de Asociaţia Iubire şi Încredere și Primăria Muncipiului Iași.
Corala Bărbătească Ortodoxă ARMONIA a fost înfiinţată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea la iniţiativa Pr. Arhid. Asist. Univ. Iulian Dumitru.
În prezent, Corala „Armonia” numără 20 de membri: Preoți, Diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie, abordând un repertoriu diversificat, fiind compus din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.
Corala Armonia a fost dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la Olimpiada Internațională "World Choir Games" din S.U.A., însă în palmaresul său se numără o multitudine de premii și recunoașteri naționale și internaționale:
-"Grand Prix" la concursul "FOLKLORE WITHOUT BORDERS" în Bulgaria, Dobrich (iunie 2012);
-trofeul și titlul de campioană europeană - secțiunea cor bărbătesc - Olimpiada Europeană de Muzică Corală, Gratz, Austria (14-21 iulie 2013);
-locul I, medalia de aur și declarată vicecampioană europeană la folclor, cu o diferență de 2 puncte față de marele premiu, secțiunea folclor, Olimpiada Europeană de Muzică Corală, Gratz, Austria (14-21 iulie 2013);
- locul II și medalia de argint - la secțiunea muzică religioasă - Olimpiada Europeană de Muzică Corală, Gratz, Austria (14-21 iulie 2013);
-trofeul și diploma - secțiunea Cultură și Artă - Gala "10 Oameni de valoare pentru Constanța" (7 martie 2014). ;
-locul I și medalia de aur la secțiunea muzică sacră - Olimpiada Mondială de Muzică Corală (8th World Choir Games) desfășurată la Riga, în Letonia (15-21 iulie 2014).
-trofeul și titlul de campioană mondială - secțiunea cor bărbătesc - Olimpiada Corală Mondială de Muzică Corală (8th World Choir Games) desfășurată la Riga, în Letonia (15-21 iulie 2014).
Colaborarea cu Orchestra folclorică “Muzica Divertis” din Chișinău, Republica Moldova face din interpretarea lucrărilor folclorice ale Coralei Armonia un adevărat spectacol plin de esență, de românesc și de dinamism.
La eveniment au participat următoarele ansambluri corale:
- Corul de copii „Musica Viva” al Asociației Iubire și Încredere
- Corul „Otiliana” de la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași
- Corul „Maiorescienii” de la Școala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iași
- Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași
- Corul „Lia Ciocârlia” de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Podul Iloaiei
- Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași
- Corul de Copii „AlecsIS” al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași
- Corul de Copii „Lira” al Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași
- Corul de Copii „Național Junior” al Colegiului Național Iași
- Corul „Resonare” al Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” Iași
- Corul „Oltea Doamna” al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași
- Corul „Vasiliana” al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” Iași
- Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași
- Soliștii de la Palatul Copiilor Iași
- Grupul vocal de la Palatul Copiilor Iași
- Corul de Copii „Sf. Nicolae Bâcu”
- Corul de Copii „Mini Angeli”
Menționăm că participarea tuturor ansamblurilor a fost voluntară, iar cele câteva sute de persoane au fost dirijate de doamna profesor Daniela Doroșincă.
Parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Iași, Palatul Copiilor Iași, Asociația „Iubire și Încredere”, Asociația Muzicală „Angeli” și Asociația „Armonis”. Locul de desfășurare a evenimentului:pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Primăriei Municipiului Iași, în intervalul 20:30-21:30.
Parohia Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare și Sfânt împreună cu Asociația Iubire și Incredere a organizat pe 14 Decembrie 2017, ora 18.00, un concert extraordinar de colinde susținut de Corala Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului - dirijor Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru. În deschiderea evenimentului a colindat Corul Basileus al Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sfântul Vasile cel Mare din Iasi - dirijor Diac. Prof. Mihai Ursache.
Festivalul Multietnic de Muzica si Dans (30 - 31 Oct 2017, ora 17.00, Atrium Palas Mall), organizat in cadrul proiectului "Obiceiuri si traditii multietnice promovate de tineri", proiect cultural finantat de Judetul Iasi - Consiliul Judeţean Iaşi si implementat de catre Asociatia Iubire si Incredere Iasi in perioada August - octombrie 2017!
Gala Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” - Ediția a V-a
Gala Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” - Ediția a V-aa fost organizată pe 9 iulie, ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.
Evenimentul a fost transmis în direct de către TVR Iaşi şi TVR+ şi pe site-ul Asociaţiei Iubire şi Încredere. Gazdele evenimentului au fost Daniela Doroşincă (director festival) şi Horia Gumeni (TVR Iaşi).
Au concertat corurile câștigătoare în concurs - Corul Mini Angeli-România (Secţiunea Cantus Mundi), Corul Copilăriei-Republica Populară Chineză (Secţiunea Cantus Mundi), Corul Universităţii din Cernăuţi-Ucraina (Secţiunea universităţi de muzică), Corul Liceului de Artă din Cernăuţi – Ucraina (Secţiunea licee cu profil muzical); invitaţi speciali corul Armonia, corul de copii Radio, corul Preludiu, corul Voces para la Convivencia, Spania, Corul Chivotul, monahul Meletius Shattahi.
Au luat cuvântul: Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei, Primarul Municipiului Iaşi – Dl Mihai Chirica, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi – dl Maricel Popa, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal - dna Anna Ungureanu (care a și dirijat corurile reunite de copii care au câștigat Secțiunea Cantus Mundi, cărora li s-a adăugat Corul Musica Viva al Asociației Iubire şi Încredere), delegatul Prefectului Judeţului Iaşi - dl Alexandru Zănoagă, ambasadoarea Statului Israel în România – dna Tamar Samash, Delegatul Ambasadei Greciei în România - Dna. Angeliki Mouzakiti, Prof. Univ. Dr. Mihaiela Ivancea, preşedintele juriului – Dl Nicolae Gâscă, Consilierul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei – Dl. Cătălin Jeckel şi alţii
Recepție - în cadrul Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu” - Ediția a V-a
Pe 9 iulie la ora 16:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi a avut loc o recepție la care au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, reprezentanţi ai statelor Israel şi Grecia, membrii comisiilor de jurizare, personalități din domeniul artei corale şi dirijorii corurilor participante la Festivalul Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediţia a V-a. Au luat cuvântul: dna Daniela Doroşincă – directorul festivalului, dl Mihai Chirica – primarul Municipiului Iaşi, Dna Tamar Samash - Ambasador al Statului Israel în România, Dna. Dr. Lector Angeliki Mouzakiti - Delegat al Ambasadei Greciei în România, Dl Maricel Popa – Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, dna Anna Ungureanu – dirijor al Corului Naţional de cameră Madrigal, dl Alexandru Zănoagă – consilier şi delegat al Prefectului Judeţului Iaşi şi dl Nicolae Gâscă – preşedintele Comisiei de jurizare.
În cadrul recepţiei s-au amintit activităţile derulate şi schimbul de experienţă impărtăşit de participanţi şi experţi în muzica corală.
Masă rotundă organizată în cadrul Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu.
Masă rotundă organizată în cadrul Festivalului Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu.
S-au susținut comunicări pe teme precum:
-schimbarea vocii la băieți, tema susținută de dirijorul Alfonso Elloriaga, Spania
-muzica renascentista, tema susținută de Dl. Andrea Angelini, Italia
-festivalul de muzica corala din Barcelona, prezentare făcută de Enric Genesca, Spania
Au participat membrii juriului la sectiunile de concurs din festival si dirijorii corurilor participante.
Duminică, 9 iulie, de la ora 12.00, în cadrul evenimentului Iaşul Scenă au avut loc mini-concerte simultane în diferite zone ale Iaşului, la căminele de bătrâni Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfânta Parascheva şi în următoarele biserici:
- Corul de copii Radio a cântat la caminul de bătrani Sfinții ÎmpărațiConstantin și Elena din Bucium, Iași
- Corul Voces para la Convivencia din Spania a cântăt caminul de bătrăni Sfânta Cuvioasă Parascheva Iași
- Corul Preludiu a cântat la Biserica Sfinții Apostoli Petru si Pavel, Iași
- Corul Voces para la Convivencia din Spania a cântăt la Biserica Sfântul Lazăr, Iași
- Corul Liceului din Cernăuți a cântăt la Biserica Sfânta Mahramă a Domnului, Iași
- Corul Copilăriei din Republica Populară Chineză a cântat la Biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, Iași
- Corul Universității din Cernăuți a cântat la biserica Sfântul Vasile, Iași
Concert coral international extraordinar la care au participat Corul de copii Radio si corurile participante la sectiunea Cantus Mundi.
Invitatul de onoare, indragita artista Paula Seling, a susținut un recital de excepție și a primit ropote de aplauze!
Dirijorul Anna Ungureanu a reunit sub sigla programului Cantus Mundi toate corurile de copii din cadrul Festivalului, au cântat împreuna și au urat un sincer și călduros "La Mulți Ani" maestrului Dirijor Ion Marin, inițiatorul programului.
Evenimentul a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației.
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Sâmbătă, 8 iulie, incepand ora 9.00, în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor, s-a desfășurat Concursul Internaţional de copii „Cantus Mundi”, secţiune dedicată Corurilor de copii. Au concurat 16 coruri din România, Ucraina, Republica Moldova și China.
Corurile participante au intrat în concurs în următoarea ordine:
1. Corul National Junior, Colegiul National Iasi - România, Dirijor Antoaneta Luchian
2. Corul Valurile Dunarii, Casa de Cultura Municipiul Braila - România
3. Corala Glasul Ingerilor Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, Buzau - România, Dirijor Marin Elena Lucia
4. Corul Mini Angeli - Asociatia Muzicala Angeli Iasi - România, Dirijor Ovidiu Manolache
5. Corul Fantezia, Ternopol - Ukraina, Dirijor, Timcenko Tatiana
6. Corul Flori de mai, Liceul de Arte Regina Maria Alba Iulia - România, Dirijor Florea Cristina
7. Corul de copii Amadeus Krivoi Rog - Scoala oraseneasca muzicala nr. 4 Serghei Radonejskii - Ukraina, Dirijor Svetlana Grebeniuk
8. Corul Angeli Iasi - Asociatia Muzicala Angeli Iasi - România, Dirijor Mirela Palamariu
9. Corul Ding Dong, Colegiul National Unirea & Scoala gimnaziala Anghel Saligny Focsani - Romania, Dirijor Ana Maria Rusu
10. Corul Crescendo Balti - Rep. Moldova, Dirijor Tatiana Trocin
11. Corul Sunetul Muzicii, Scoala gimnaziala Secusigiu, Arad - România, Dirijor Zaharia Alexandru
12. Corul Sfânta Teodora de la Sihla, Scoala gimnaziala Albesti Botosani - România
13. Corul Liceului Teoretic Gheorghe Lazar Pecica Arad - România, Dirijor Zaharia Alexandru Daniel
14. Corul Lia Ciocarlia Chisinau - Rep. Moldova, Dirijor Svetlana Istrate
15. Corul de copii al Scolii Chongqing Xingguang, Republica Populara Chineza, Dirijor Xinren Zhou
16. Corul de copii Lastivka, Kiev - Ukraina, Dirijor Oksana Ursati
Câştigătorii premiului întâi ai celei de-a V-a ediţii a Festivalului Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu, categoria de vârstă 6-10 ani, sunt:
- Corul de copii al Scolii Chongqing Xingguang, Republica Populara Chineza, Dirijor Xinren Zhou
- Corul Mini Angeli - Asociatia Muzicala Angeli Iasi - România, Dirijor Ovidiu Manolache
Câştigătorul premiului întâi ai celei de-a V-a ediţii a Festivalului Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu, categoria de vârstă 10-18 ani, este Corul de copii Lastivka, Kiev - Ukraina, Dirijor Oksana Ursati
Câştigătorii marelui premiu al celei de-a V-a ediţii a Festivalului Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu este Corul de copii Lastivka, Kiev - Ukraina, Dirijor Oksana Ursati
Evenimentul a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației.
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Concert Coral Extraordinar Aniversar care marcheză 45 de ani de activitate a Corului de Cameră „PRELUDIU” al Centrului National de Artă „Tinerimea Română” Bucureşti, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu, organizat de Asociatia Iubire si Incredere in cadrul Festivalului Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu.
In deschidere au cantat Corul Anima al Universitatii de Arte din Cernauti, Ucraina.
Corul Preludiu a intrepretat urmatoarele opere: 1.JOHN WOOLRICH - SPRING IN WINTER
2.FELICIA DONCEANU - ÎNTRE PASĂRI
3.LUCIAN BESCHIU - STIMMUNGSBILD, trad. „Tablou de stări”
4.DAN DEDIU - AXION
5.ALEXANDRU PAȘCANU - NOAPTEA DE MAI
6.SABIN PĂUTZA - GLORIA
7.DAN BUCIU - RONDEAU
8. LIVIA TEODORESCU- CIOCĂNEA - VECERNIE
9.RICHARD OSCHANITZKY - DOUĂ COLINDE LAICE
10.YURI FALIK - NECUNOSCUTA
11.VASILE SPĂTĂRELU - CĂTRE...
Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR Iași și pe site-ul și pagina de facebook ale Asociației Iubire și Încredere.
Concert coral extraordinar din sala Henri Coandă a Palatului Culturii Iași, 6 iulie.
Eveniment organizat in cadrul Festivalului Concurs Coral International pentru Tineret Gavrii Musicescu, editia a V-a Au concertat: - Corul de copii al scolii XINGGUANG din Chongqing, Republica Populara Chineza, dirijor Xinren Zhou; - Corul de tineri amatori ''Voces para la convivencia”, Madrid, Spania, dirijor Alfonso Elorriaga; - Corul de copii Lastivka, Kiev - Ukraina, Dirijor Oksana Ursatii;
- Corul de fete Anima a Universității Naționale Iurie Fedcovici, facultatea de pedagogie, secția de muzică - Cernăuți - Ukraina, Dirijor Alla Zubciuc;
- Corul Liceului de Arte din Cernăuți - Ukraina, Dirijor Valentina Gordey.
Evenimentul a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației.
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Concert coral international interactiv, Ateneul din Iasi, 6 iulie 2017.
Spectacol interactiv gandit ca o intalnire interculturala intre tineri pasionati de muzica corala din Romania, Spania, Grecia si Republica Populara Chineza.
Eveniment organizat de Asociatia Iubire si Incredere in cadrul Festivalului Concurs Coral International pentru Tineret Gavriil Musicescu, editia a V-a.
Momente artistice deosebite sustinute de:
- Corul Liceului de muzica din Lamia, Grecia, dirijor Maria Papapostolu
- Corul scolii XINGGUANG din Republica Populara Chineza, dirijor Xinren Zhou
- Corul de tineri amatori „Voces para la convivencia”, Spania, dirijor Alfonso Elorriaga
- Corul Angeli, dirijor Mirela Palimariu
- Ansamblul Orpheas al Comunităţii Elenilor, antrenor Ionuţ Anastasiei;
- Clubul Sportiv Dao, antrenor Codruţ Befu;
- Imperial Dance School, antrenor Adrian Ionuţ Ciutoiu
- Formatia Star Dance a Palatului Copiilor Iaşi, prof. Mihaela Budacă.
Evenimentul a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației.
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Miercuri, 5 iulie, ora 19.00, în Grădina Palas, a avut loc un Concert Coral Internaţional Extraordinar. Au urcat pe scenă corurile participante la cele trei secțiuni: Coruri din Licee cu profil muzical şi Seminarii Teologice; Coruri ale Universităţilor de Muzică şi Facultăţilor de Teologie şi Coruri de tineri amatori.
- Corul Sf. Nicolae Irpeny - Ukraina, Dirijor Kifenko Anna Nikolaevna;
- Corul Voces para la convivencia - Madrid, Spania, Dirijor Alfonso Elorriaga;
- Corul Transilvania Liceul de Artă - Brașov, România, Dirijor Mihaela Mureșan;
- Corul Sound Labels Liceul de Muzică Lamia - Grecia, Dirijor Maria Papapostolou;
- Corul Vox Animae a Universității de Arte Piatra Neamț- România, Dirijor Rodica Trandafir;
- Corul de fete Anima a Universității Naționale Iurie Fedcovici, facultatea de pedagogie, secția de muzică - Cernăuți - Ukraina, Dirijor Alla Zubciuc;
- Corul Liceului de Arte din Cernăuți - Ukraina, Dirijor Valentina Gordey.
Invitat: Corul Alethea al Parohiei Bărboi din Iași, Dirijor Dorina Iușcă
Evenimentul a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației.
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Miercuri, 5 iulie, a avut loc Concursul Internaţional de Muzică Corală, cu secţiunile: Coruri din Licee cu profil muzical şi Seminarii Teologice; Coruri ale Universităţilor de Muzică şi Facultăţilor de Teologie şi Coruri de tineri amatori. Au participat coruri din Grecia, Ucraina, Spania şi România.
Au intrat în concurs următoarele coruri:
- Corul Transilvania Liceul de Artă - Brașov, România, Dirijor Mihaela Mureșan;
- Corul Sound Labels Liceul de Muzică Lamia - Grecia, Dirijor Maria Papapostolou;
- Corul Liceului de Arte din Cernăuți - Ucraina, Dirijor Valentina Gordey
- Corul de fete Anima a Universității Naționale Iurie Fedcovici, facultatea de pedagogie, secția de muzică - Cernăuți - Ucraina, Dirijor Alla Zubciuc;
- Corul Vox Animae a Universității de Arte Piatra Neamț- România, Dirijor Rodica Trandafir;
- Corul Sf. Nicolae Irpeny - Ucraina, Dirijor Kifenko Anna Nikolaevna;
- Corul Voces para la convivencia - Madrid, Spania, Dirijor Alfonso Elorriaga.
Comisia de jurizare a fost formată din specialişti în domeniu:
1. Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă – Preşedinte (Romania, Universitatea de Arte George Enescu Iaşi)
3. Prof. Dirijor Andrea Angelini (Italia, membru al Federaţiei Internaţionale de Muzică Corală)
4. Prof. Univ. Dr. Mstyslav Yurcenko (Ucraina, Universitatea Naţională Boris Grincenko Kiev)
5. Conf. Univ. Dr. Ioan Golcea (România, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti)
6. Dir. Adrian Ardeleanu (România, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi)
7. Dir. Enric Genesca (Spania, membru al Consiliului Director al Federației Catalane de Entități Corale)
Câştigătorii premiului I la cea de-a V-a ediţii a Festivalului – Concurs Coral Internaţional pentru Tineret Gavriil Musicescu sunt:
- Corul Liceului de Arte din Cernăuți - Ucraina, Dirijor Valentina Gordey înscrişi la sectiunea de concurs Coruri de licee de muzică și Seminarii Teologice
- Corul de fete Anima a Universității Naționale Iurie Fedcovici, facultatea de pedagogie, secția de muzică - Cernăuți - Ucraina, Dirijor Alla Zubciuc înscrişi la sectiunea de concurs Coruri ale Universităţilor de Muzică şi Facultăţilor de Teologie
- Corul Sf. Nicolae Irpeny - Ucraina, Dirijor Kifenko Anna Nikolaevna înscrişi la sectiunea de concurs Coruri de tineri amatori (tineri care nu studiaza in scoli muzica)
Felicitari tuturor corurilor pentru performanta la acest concurs!
Evenimentul a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației.
Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Marți, 4 iulie, orele 18:00, la Ateneul Iași a avut loc o conferință și un recital psaltic avându-i ca invitați pe Monahul Meletius Shattahi (Republica Arabă Siriană) şi pe Părintele Dr. Marcel Cojocaru, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi (România).
Conferința a debutat cu o scurta prezentare istorică a creștinismului în Siria, precum și a persecuțiilor şi dificultăților prin care au trecut creștinii. Invitatul sirian a prezentat situația actuală a creștinilor și în mod deosebit a ortodocșilor din Siria și a purtat discuții interactive cu publicul.
Eveniment a fost transmis live (audio-video) pe site-ul şi pagina de Facebook ale Asociației. De asemenea și pe pagina de Facebook Doxologia Media. Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina de Facebook și canalul de YouTube ale Asociației Iubire şi Încredere.
Au luat cuvântul: Prof univ Nicolae Gheorghiţă, Preotul Protopop Marius Profir şi preotul paroh Mihai Doroşincă.
Evenimentul a fost prezentat de dna Daniela Doroşincă – Director festival. S-au adus mulţumiri invitaţilor pentru răspunsul pozitiv la invitaţia organizatorilor festivalului de a ne încânta în această seară. S-au menţionat evenimentele care s-au consumat în primele zile ale festivalului şi cele care urmează.
Prof.univ.dr. Nicolae Gheorghiţă, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti în discursul să spunea: „În această seară cele două lumi, cea latină şi cea bizantină, pare sa nu fi fost întrerupte niciodată. Festivalul acesta este o acţiune culturală, muzicală, educaţională! Rog organizatorii să facă tot ce le sta în putinţă pentru ca această manifestare să continue!”
Preot paroh Mihai Doroşincă a mulţumit publicului şi a oferit daruri simbolice invitaţilor.
Înregistrarea este fi disponibilă pe facebook-ul şi canalul de YouTube ale Asociaţiei Iubire şi Încredere.
Concert Internațional de Muzică Psaltică și lansare de carte
Duminică, 2 iulie, ora 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”, a avut loc Concertul Internațional de Muzică Psaltică în care au concertat monahul Meletius Shattahi, protopsaltul Antonios Aetopoulos, Corul psaltic Chivotul al Arhiepiscopiei Iașilor - dirijor arhid. Ciprian Rusu, Formația de muzică psaltică „Basileus” a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași - dirijor diac. prof. Mihai Ursache.
Evenimentul a fost organizat împreună cu Editura Doxologia, care a lansat volumele „Sâmbăta lui Lazăr”, „Peştele pe uscat”, „Nordul extatic” şi „50 de nopti pe Muntele Fuji” ale părintelui Dorin Ploscaru.
„Suntem onoraţi de prezenţa invitaţilor noştri. A fost un concert extraordinar care a încântat publicul iubitor al acestui gen de muzică. Mulţumim celor două formații de muzică psaltică care reprezintă Iaşul la fiecare ediţie a Festivalului Gavriil Musicescu, mai ales prin performanța artistică”, Daniela Doroşincă, directorul festivalului.
„Lirica de reflecție creștină a Pr. Dorin Ploscaru apare la Editura Doxologia în contextul în care, începând cu anul 2011, literatura creştină (poezie şi proza) este parte importantă a preocupărilor noastre editoriale.
Daniel Turcea, Zorica Latcu, Pr. Sever Negrescu, Alexandru Lascarov-Moldovanu sunt scriitorii români cărora li se adaugă, începând cu anul 2012, Părintele Dorin Ploscaru. Poemele sale publicate la Doxologia sunt circumscrise unor repere scripturistice (Peştele pe uscat şi Sâmbata lui Lazăr) sau unor repere geografice, care trimit de altfel tot la o geografie spirituală (Nordul extatic şi Cincizeci de ierni pe muntele Fuji).
În final şi unele şi celelalte devoalează cititorului, după cum sesizează istoricul şi criticul literar Ioan Holban, două lumi - una vazută - second hand şi alta simţită, reala, a culorilor şi aromelor, a lucrurilor profunde ce determină resurecţia noastră sufletească”, Cătălin Jeckel, directorul editurii Doxologia
„Personal sunt copleşit! Şi vă mărturisesc că vin dintr-o zonă în care aceste muzici sunt studiate academic, iar întâlnirea din seara aceasta pentru mine a constituit un privilegiu şi sunt convins că şi pentru dumneavoastră a fost o experienţă unică.
Mulţumesc din toată inima că am şansa în continuare să fiu invitat la acest remarcabil festival, care iată se află la a cincea ediţie. În lumea românească un asemenea festival de muzică, nu prea există, există câteva momente pe la Baia Mare sau în alte locuri, dar faptul de a fi aici de cinci ani de zile, sute sau poateaproape mii de coriști din toată lumea, mărturisește în primul rând dragostea şi atașamentul pe care ieșenii îl au pentru această tradiţie cu totul extraordinară. Acest festival devine un brand al Iaşului, al României.” Prof.univ.dr. Nicolae Gheorghiţă, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti
Înregistrarea evenimentului este disponibilă Facebook şi pe canalul de YouTube al Asociaţiei Iubire şi Încredere.
Deschiderea oficială a Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a V-a, 1-9 Iulie 2017
Sâmbătă, 1 Iulie 2017, la Biserica cu hramul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, din cartierul Podu Roș, Iași, la finalul sfintei slujbe (Vecernia și Litia) de hram a avut loc deschiderea oficială a Festivalului-Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, ediția a V-a.
Ne-am bucurat de prezența reprezentanților autorităților publice, a 45 de preoți care au oficiat slujba și aproximativ 300 de participanți!
Conferința de deschidere a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret ”Gavriil Musicescu” – Ediția a V-a, 1-9 Iulie 2017
Joi, 8 iunie 2017, a avut loc Conferința de deschidere a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu – Ediția a V-a, organizată de Asociația Iubire și Încredere. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi şi s-a bucurat de prezenţa a numeroase personalităţi interesate de această manifestare şi de muzica corală, în general.
Doamna dirijor dr. Daniela Doroşincă, director al festivalului, a prezentat programul concursului, secţiunile de concurs, componenţa juriului, corurile participante şi evenimentele deschise publicului în perioada 1-9 iulie 2017. Programul complet poate fi găsit pe www.iubiresiincredere.ro .
Astfel, s-a marcat deschiderea acestui festival care oferă publicului ieşean nouă zile de experiențe culturale inedite alături de îndrăgita artistă Paula Seling, Corul de cameră PRELUDIU al Centrului National de Artă Tinerimea Română Bucureşti, precum şi peste 30 de coruri şi personalităţi de renume internațional din România, Ucraina, Republica Moldova Grecia, Italia, Spania, Republica Populară Chineză, Armenia, Republica Arabă Siriană și Georgia. Corurile care și-au anunțat participarea în cadrul Festivalului nostru vor aduna în Iași peste 1200 de coriști pasionați şi importante personalități ale muzicii corale internaționale.
Asociația Iubire și Încredere împreună cu Primăria Muncipiului Iași a organizat un spectacol dinamic intitulat Gala Cantus Mundi dedicat Zilei Internaționale a Copilului la care au concertat:
•Corul de copii Național Junior al Colegiului Național Iași, dirijor Prof. Antoaneta Luchian;
•Corul de fete Vasiliana al Colegiului Pedagogic Vasile Lupu Iași, dirijor Simona Boroda;
•Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere Iasi, dirijor Daniela Doroșincă;
•Corul Sf. Ierarh Nicolae al Parohiei Bacu - Ipatele, dirijor Pr. Paroh Marius Nică;
•Corul de copii Lia-Ciocarlia al Centrului Republican pentru copii și tineri,Chișinău Rep. Moldova, dirijor Luminița Istrate;
•Grupul folcloric al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Românești, Cernăuți - Ucraina, coordonator Iurie Levcic.
Data: 3 Iunie 2017
Ora: 15.00
Locația: Pietonalul Ștefan cel Mare (în zona din fața Primăriei Municipiului Iași)
Acest eveniment a fost organizat de către Asociația Iubire și Încredere împreună cu Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației Ediția 2017!
Asociația Iubire și Încredere împreună cu Primăria Muncipiului Iași a organizat un spectacol dinamic intitulat Gala Cantus Mundi dedicat Zilei Internaționale a Copilului la care au concertat:
•Corul de copii Național Junior al Colegiului Național Iași, dirijor Prof. Antoaneta Luchian;
•Corul de fete Vasiliana al Colegiului Pedagogic Vasile Lupu Iași, dirijor Simona Boroda;
•Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere Iasi, dirijor Daniela Doroșincă;
•Corul Sf. Ierarh Nicolae al Parohiei Bacu - Ipatele, dirijor Pr. Paroh Marius Nică;
•Corul de copii Lia-Ciocarlia al Centrului Republican pentru copii și tineri,Chișinău Rep. Moldova, dirijor Luminița Istrate;
•Grupul folcloric al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Românești, Cernăuți - Ucraina, coordonator Iurie Levcic.
Data: 3 Iunie 2017
Ora: 15.00
Locația: Pietonalul Ștefan cel Mare (în zona din fața Primăriei Municipiului Iași)
Acest eveniment a fost organizat de către Asociația Iubire și Încredere împreună cu Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației Ediția 2017!
Asociația Iubire și Încredere împreună cu Primăria Muncipiului Iași a organizat un spectacol dinamic intitulat Gala Cantus Mundi dedicat Zilei Internaționale a Copilului la care au concertat:
•Corul de copii Național Junior al Colegiului Național Iași, dirijor Prof. Antoaneta Luchian;
•Corul de fete Vasiliana al Colegiului Pedagogic Vasile Lupu Iași, dirijor Simona Boroda;
•Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere Iasi, dirijor Daniela Doroșincă;
•Corul Sf. Ierarh Nicolae al Parohiei Bacu - Ipatele, dirijor Pr. Paroh Marius Nică;
•Corul de copii Lia-Ciocarlia al Centrului Republican pentru copii și tineri,Chișinău Rep. Moldova, dirijor Luminița Istrate;
•Grupul folcloric al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Românești, Cernăuți - Ucraina, coordonator Iurie Levcic.
Data: 3 Iunie 2017
Ora: 15.00
Locația: Pietonalul Ștefan cel Mare (în zona din fața Primăriei Municipiului Iași)
Acest eveniment a fost organizat de către Asociația Iubire și Încredere împreună cu Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației Ediția 2017!
Corul de copii Muzica Viva al Asociației Iubire și Încredere Iași s-a bucurat de o minunată și benemeritată excursie in zona Neamțului, organizată în zilele de 20 si 21 Mai 2017.
Masterclass Internațional de Cânt și Dirijat Coral
Asociaţia Iubire şi Încredere Iaşi - România și Asociaţia Muzical Corală Chişinău – Republica Moldova a organizat în perioada 11 – 14 mai 2017 la Iaşi un Masterclass Internațional de Cant si Dirijat Coral - INOVAȚIE ȘI CREATIVITATE ÎN ARTA VOCALĂ CORALĂ CONTEMPORANĂ susținut de Doamna Profesor Lacramioara Ana Pauliuc. Au participat profesori de muzică sau dirijori de coruri din România şi Republica Moldova, precum şi formaţii corale din Iaşi şi Chişinău. Cursurile au avut loc în sala MATEI MILLO a Colegiului National de Artă Octav Băncilă din Iași.
Coruri participante:
- Corul de copii Vocile Primăverii, Chișinău, Rep. Moldova, Dirijor - Mădălina Ganea;
- Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere din Iași, România, Dirijor - Daniela Doroșincă;
-Corul de fete al Colegiului de Arte Octav Băncilă din Iași, România, Dirijor - Dragoș Cohal.
Mulțumim Corului Aletheia condus de Lect. Univ. Dr. Dorina Iusca și Parintelui Marcel Cojocaru, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, pentru înalțătoarele momente oferite tuturor participanților!
Parteneri:
Colegiul Naţional de Artă O. Băncilă Iaşi;
Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi;
Asociaţia Armonis Iaşi.
Duminică, 14 Mai 2017, Muzeul Unirii - Concertul de final în cadrul Masterclass-ului de cant coral de la Iasi.
Concert Extraordinar de Folclor în Interpretare Coral - Instrumentală
În seara de marți, 9 Mai 2017, orele 18.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași a răsunat de cânt popular românesc! Concertul Extraordinar de Folclor adus în dar de Corala Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu Orchestra Folclorică Muzica Divertis din Chișinău, Republica Moldova a fost o încântare pentru publicul prezent! Sala a fost arhiplină iar toți participanții, spectatori și artiști, au cântat, au aplaudat și și-au umplut sufletul de bucurie! Evenimentul a fost organizat de către Asociația Iubire și Încredere împreună Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației Ediția 2017
Înregistrarea integrală a Concertului Extraordinar de Folclor adus în dar de Corala Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu Orchestra Folclorică Muzica Divertis din Chișinău, Republica Moldova poate fi urmărită pe www.iubiresiincredere.ro (HD) şi pe canalul de YouTube:
Ora Pământului a fost sărbătorită la Iași!
Concert coral cu:
-Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire şi Încredere Iasi, dirijor Daniela Doroşincă;
Corul de Copii "Angeli" - "Angeli" Children's Choir, Dirijor Mirela Palamariu;
- Corul de Copii Mini Angeli, dirijor Ovidiu Manolache; - Corul de copii National Junior al Colegiului Național M. Sadoveanu Iaşi, dirijor Antoaneta Luchian.
Organizatori: Asociatia Iubire si Incredere Iasi, Primăria Municipiului Iași, Palatul Culturii din Iasi - sediul Complexului Muzeal Național "Moldova" şi Programul National Cantus Mundi Romania.
Corul de copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor Dr. Daniela Dorosinca a avut onoarea de a fi invitat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", alături de corul de copii "Allegra" din București (prof. coordonator Minodora Fazacaș-Vișan) pentru a susține un recital la Muzeul Național Cotroceni, cu prilejul aniversării a 158 de ani de la Unirea Principatelor. Sub coordonarea doamnei dirijor Ungureanu Anna Ungureanu, cele trei coruri au interpretat "Hora Unirii", simbolul Micii Uniri. Va multumim pentru aceasta bucurie!
Duminică, 18.12.2016 de la ora 17.00, Asociația Iubire și Incredere Iași în parteneriat cu TVR Iași, Asociația Național - Corală - Chișinău, Republica Moldova și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, Ucraina a prezentat un Concert Coral Internțional extraordinar de colinde în format duplex.
Evenimentul de la Iași a avut loc în Sala Baptistieriu a Muzeului Mitropolitan, iar intreaga manifestare a fost transmisă in direct pe TVR Iasi.
Cu acestă ocazie, telespectatorii TVR Iași au primit în casele lor vestea Nașterii Domnului prin vocile colindătorilor din 6 formații corale:
- Corala Cantores Amicitiae a Universității de Arte George Enescu Iași - Dirjor Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă;
-Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor Dr. Daniela Doroșincă;
- Corul Filarmonicii Regionale de Stat din Cernăuți, Ucraina dirijor Nadiia Seleznova;
- Grupul Vocal de Copii Perla al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți - Dirijor Yurie Levcic;
- Corala Cantabile a Academiei de Studii Economice - Chișinău, Republica Moldova - Dirijor Elena Marian;
- Corul Moldova al Radioteleviziunii Naționale (TRM) din Republica Moldova - Dirijor Valentin Budilevschi;
Moderatori:
Studioul TVR Iași: Steliana Orășanu - TVR Iași și Mihaiela Lumină - Asociația Iubire și încredere
Muzeul Mitropolitan - Laura Lucescu - TVR Iași și Dirijor dr. Daniela Doroșincă - Asociația Iubire și Încredere;
Chișinău - Olga Tverdohleb și Dirijor Elena Marian;
Pentru Cernăuți: Yurie Levcic - Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți
Duminică, 18.12.2016 de la ora 17.00, Asociația Iubire și Incredere Iași în parteneriat cu TVR Iași, Asociația Național - Corală - Chișinău, Republica Moldova și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, Ucraina a prezentat un Concert Coral Internțional extraordinar de colinde în format duplex.
Evenimentul de la Iași a avut loc în Sala Baptistieriu a Muzeului Mitropolitan, iar intreaga manifestare a fost transmisă in direct pe TVR Iasi.
Cu acestă ocazie, telespectatorii TVR Iași au primit în casele lor vestea Nașterii Domnului prin vocile colindătorilor din 6 formații corale:
- Corala Cantores Amicitiae a Universității de Arte George Enescu Iași - Dirjor Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă;
-Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor Dr. Daniela Doroșincă;
- Corul Filarmonicii Regionale de Stat din Cernăuți, Ucraina dirijor Nadiia Seleznova;
- Grupul Vocal de Copii Perla al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți - Dirijor Yurie Levcic;
- Corala Cantabile a Academiei de Studii Economice - Chișinău, Republica Moldova - Dirijor Elena Marian;
- Corul Moldova al Radioteleviziunii Naționale (TRM) din Republica Moldova - Dirijor Valentin Budilevschi;
Moderatori:
Studioul TVR Iași: Steliana Orășanu - TVR Iași și Mihaiela Lumină - Asociația Iubire și încredere
Muzeul Mitropolitan - Laura Lucescu - TVR Iași și Dirijor dr. Daniela Doroșincă - Asociația Iubire și Încredere;
Chișinău - Olga Tverdohleb și Dirijor Elena Marian;
Pentru Cernăuți: Yurie Levcic - Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți
Duminică, 18.12.2016 de la ora 17.00, Asociația Iubire și Incredere Iași în parteneriat cu TVR Iași, Asociația Național - Corală - Chișinău, Republica Moldova și Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți, Ucraina a prezentat un Concert Coral Internțional extraordinar de colinde în format duplex.
Evenimentul de la Iași a avut loc în Sala Baptistieriu a Muzeului Mitropolitan, iar intreaga manifestare a fost transmisă in direct pe TVR Iasi.
Cu acestă ocazie, telespectatorii TVR Iași au primit în casele lor vestea Nașterii Domnului prin vocile colindătorilor din 6 formații corale:
- Corala Cantores Amicitiae a Universității de Arte George Enescu Iași - Dirjor Prof. Univ. Dr. Nicolae Gâscă;
-Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor Dr. Daniela Doroșincă;
- Corul Filarmonicii Regionale de Stat din Cernăuți, Ucraina dirijor Nadiia Seleznova;
- Grupul Vocal de Copii Perla al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți - Dirijor Yurie Levcic;
- Corala Cantabile a Academiei de Studii Economice - Chișinău, Republica Moldova - Dirijor Elena Marian;
- Corul Moldova al Radioteleviziunii Naționale (TRM) din Republica Moldova - Dirijor Valentin Budilevschi;
Moderatori:
Studioul TVR Iași: Steliana Orășanu - TVR Iași și Mihaiela Lumină - Asociația Iubire și încredere
Muzeul Mitropolitan - Laura Lucescu - TVR Iași și Dirijor dr. Daniela Doroșincă - Asociația Iubire și Încredere;
Chișinău - Olga Tverdohleb și Dirijor Elena Marian;
Pentru Cernăuți: Yurie Levcic - Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești Cernăuți
Asociația Iubire și Încredere împreună cu Programul Național Cantus Mundi coordonat de Corul Național de Cameră Madrigal a oranizat luni, 19.12.2016, de la ora 17.00 în Atrium Palas Mall Gala de Căciun Cantus Mundi - un program extraordinar de colinde și cântece de iarnă!
Au concertat:
-Corul Scolii gimnaziale O. Cazimir Iasi - dirijor Cristian Popa;
-Corul de copii Juniorii Operei Iasi - dirijor Raluca Zaharia; -Corul MINI ANGELI Asociația Muzicală Angeli - dirijor Ovidiu Manolache;
-Corul Scolii gimnaziale nr. 40 Iasi - dirijor Ciprian Junca;
-Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere - Dirijor Dr. Daniela Dorosinca;
-Corul Liceului Pedagogic Vasile Lupu Iași - dirijor Simona Boroda;
-Corul Juniorii Național - dirijor Antoaneta Luchian;
-Corul Scolii gimnaziale Grajduri - Dirijor Bucescu;
-Corul Diamond al Școlii Gimnaziale Erbiceni - dirijor Liliana Costea;
-Corul de Copii al Centrelor de Zi Sfânta Marina și Sfântul Stelian ale Fundației Solidaritate și Speranță Iasi coordonatori Lucian Isaicu și Alina Bărbieru;
-Corul de copii al Liceului Teoretic Vasile Alecsandri - dirijor Silvia Coșarcă;
-Grup vocal condus de prof. Lacramioara Matei.
Mulțumim tuturor celor implicați!
Ne-am bucurat de o atmosferă deosebită în prezența celor aproximativ 400 de copii talentați!
Conferința de final a proiectului „Musica e Viva! Copiii cântă!”
Miercuri, 14.12.2016 a avut loc conferința de final a proiectului „Musica e Viva! Copiii cântă!”. Acest proiect a fost cofinanțat de către Primăria Municipiului Iași și implementat cu succes de către Asociația Iubire și Încredere în perioada Iulie - Decembrie 2016.
Prin acest proiect, Asociația Iubire și Încredere a urmărit promovarea muzicii corale în rândul copiilor și tinerilor ieșeni ca mijloc de exprimare artistică și ca metodă de implicare activă în dezvoltarea comunității ieșene. Implicarea acestora în activități specifice artei corale este foarte importantă atât pentru promovarea acesteia cât și pentru dezvoltarea personală a copiilor implicați în astfel de activități.
Astfel, în cadrul proiectului s-au realizat:
- îmbogățirea repertoriului coral al Corului de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere;
- 10 concerte ale Corului de Copii Musica Viva în școli ieșene, instituții și cămine de bătrâni;
- 1 CD audio cu piese interpretate de către Corul de Copii Musica Viva;
- 1 Concert cu public cu participarea corului de copii dar și a altor formații de copii talentați din Municipiul Iași;
Multumim pentru implicare tuturor celor care au participat la indeplinirea obiectivelor proiectului și ,nu în ultimul rând, multumim membrilor Corului de Copii Musica Viva - dirijor Dr. Daniela Dorosinca - care au participat cu multa dăruire și entuziasm la toate activitățile propuse!
Concert extraordinar de colinde - Corala bărbătească ortodoxă ARMONIA
Concert extraordinar de colinde susținut de către Corala Ortodoxă Bărbătească Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului - eveniment organizat de către Asociația Iubire și Încredere împreună cu Parohia Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt Iași!
Biserica Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt Iași (Aleea Rozelor, nr. 7C)
Concert Extraordinar organizat in cadrul proiectului "Musica e Viva! Copiii cântă!" implementat de Asociația Iubire și Încredere și cofinantat de Primaria Municipiului Iași.
Au concertat:
- Corul de copii Național Junior, Dirijor Prof. Antoaneta Luchian;
- Andrea Iosub si Elena Chiriac de la clasa de canto a prof. Lacramioara Matei;
- Corul de Copii Musica Viva al Asociației Iubire și Încredere, Dirijor Doctor Daniela Doroșincă.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 26 noiembrie 2016, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași, orele 11.00!
Spectacol Artistic „ Alături de Copiii și Tinerii Ieșeni Talentați ”
Asociația Iubire și Încredere a organizat sâmbătă, 22 octombrie 2016, ora 1200, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iași, spectacolul „ Alături de Copiii și Tinerii Ieșeni Talentați ”.
Copii și tineri talentați din Județul Iași și-au unit eforturile și au pus în scenă un spectacol de zile mari unde au cântat, au recitat poezii și au pus în scenă scurte piese de teatru. Totodată, au fost acordate premii copiilor care au obținut rezultate deosebite în cadrul Concursului de Talente organizat prin proiectul „Alături de Copiii și Tinerii Ieșeni Talentați”.
Proiectul a fost implementat de către Asociația Iubire şi Încredere şi cofinanțat de către Consiliul Județean Iași.
Asociația Iubire și Încredere a organizat Sâmbătă, 15 octombrie 2016, etapa finală a Concursului de talente, activitate realizată în cadrul proiectului cultural „Alături de copiii și tinerii ieșeni talentați”, finanțat de către Consiliul Județean Iași.
Acest proiect urmărește identificarea şi promovarea copiilor şi tinerilor cu talente deosebite în domeniul artistic din judeţul Iaşi, precum şi sensibilizarea familiei (părinţi, bunici) şi a şcolii pentru a susţine şi dezvolta aceste talente.
La etapa finală au participat câștigătorii ( premiile I, II, III) de la fiecare Secțiune (Interpretare muzicală, Compoziție literară și Actorie), din fiecare unitate de învățământ din cele 10 participante în cadrul proiectului:
- Școala Gimnazială Aroneanu, structura Dorobanț,
- Școala Gimnazială Bârnova, structura Todirel
- Școala Gimnazială nr. 1, Lunca Cetățuii,
- Colegiul Național, Iași,
- Colegiul Național Mihai Eminescu, Iași ,
- Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, Iași,
- Liceul Teoretic Miron Costin Iași,
- Școala Gimnazială Otilia Cazimir, Iași
- Școala Gimnazială Titu Maiorescu, Iași,
- Școala Gimnazială Vasile Conta, Iași
REZULTATE CONCURS
COMPOZIȚII LITERARE
Premiul I - Roiu Oana- Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Iaşi
Premiul II - Pintilie Maria Cezara- Liceul Teoretic Miron Costin, Iaşi
Premiul III - Vatamanu Laura-Cosmina- Școala Gimnazială Vasile Conta Iaşi
Mențiune - On Narcis-Petru- Școala Gimnazială nr. 1, Lunca Cetăţuii
Diplome speciale:
Diploma specială pentru originalitatea transpunerii în proză a trăirii sufletești
Urtoi Alexia- Colegiul Naţional Iaşi
Diplomă specială pentru oglindire creativă a propriei imaginaţii
Rusu Hanelore Serena Zinnia, Liceul Teoretic Miron Costin Iași
Diplomă specială pentru metafora copilăriei
Rață Nicolae - Școala Gimnazială Vasile Conta, Iaşi
Diplomă specială pentru umanizarea micilor viețuitoare
Sălăgianu Samuel - Școala Gimnazială Aroneanu, Structura Dorobanț
Diplomă specială pentru o invitaţie sensibilă în lumea lecturii-
Însurățelu Patricia - Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Iaşi
TEATRU
Premiul I – Dudău Bianca, Școala Gimnazială Otilia Cazimir, Iași
Premiul II – Râlea Daria, Școala Gimnazială Vasile Conta, Iași
Premiul III - Gugeanu Ana- Maria, Școala Gimnazială Vasile Conta, Iași
Mențiune - Șoitan Alexandra, Liceul Teoretic Miron Costin, Iași
Diplome speciale:
Diplomă specială pentru originalitate
Damir Teona, Școala Gimnazială Titu Maiorescu
Diplomă specială pentru regie
Raicu Bogdan, Bacaoanu Sabina, Guzu Luca, Ciobanu Matei, Moraru Otilia, Colegiul Național
Diplomă specială pentru cel mai bun rol masculin
Șalariu Marco, Școala nr. 1 Lunca Cetățuii
Diplomă specială pentru debut
Țapu Nicoleta, Școala Gimnazială Bârnova, structura Todirel
Diplomă specială pentru originalitate
Maximoaie Bianca, Tibănescu Andreea, Colegiul Național Mihai Eminescu, Iași
Diplomă specială pentru expresivitate
Ciobanu Ana – Maria, Școala Gimnazială Vasile Conta, Iași
INTERPRETARE MUZICALĂ
Premiul I – Urtoi Alexia, Colegiul Național Iași
Premiul II – Ivanov Lidia, Colegiul Național Iași
Premiul III – Drîmbă Andra, Școala Gimnazială Titu Maiorescu Iași
Mențiune – David Gabriel, Școala Gimnazială Nr. 1, Lunca Cetățuii
Diplome speciale:
Diplomă specială pentru cea mai bună trupă
Corul de copii Tim și Tam, Școala Gimnazială nr. 1 Lunca Cetățuii
Diplomă specială pentru expresivitate
Parfeni Loredana, Școala Gimnazială Vasile Conta, Iași
Diplomă specială pentru prestația artistică
Mihu Diana, Școala Gimnazială Otilia Cazimir, Iași
Ichim Misăilă Alexandra, Școala Gimnazială Otilia Cazimir, Iași
Igorov Neculae, Școala Gimnazială Otilia Cazimir, Iași
Hotin Robert, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, Iași
Bordeianu Livia, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, Iași
Aprotosoaiei Ștefana, Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir, Iași
Diplomă specială pentru interpretare
Nenescu Ana, Colegiul Național Mihai Eminescu, Iași
Aprofirei Alexandrina, Colegiul Național Mihai Eminescu, Iași
Diplomă specială pentru originalitate
Rotariu Jasmine, Școala Gimnazială Titu Maiorescu, Iași
Diplomă specială pentru simțul artistic și muzicalitate populară
Caonică Mădălina, Școala Gimnazială Aroneanu, structura Dorobanț
Denilov Mădălina, Școala Gimnazială Aroneanu, structura Dorobanț
Cioric Karina, Școala Gimnazială Bârnova, structura Todirel
Marele Premiu Pavel Bianca, Colegiul Național, Iași
Premierea câștigătorilor va avea loc Sâmbătă, 22 octombrie, ora 12.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu din Iași, în cadrul unui Spectacol artistic, transmis în direct pe site-ul Asociației Iubire și Încredere (www.iubiresiincredere.ro) și pe canalul de You Tube.
În cadrul acestui eveniment va fi oferită gratuit și broșura ce cuprinde cele mai bune compoziții literare ale copiilor și tinerilor talentați.
Cele 12 premii și Marele Premiu al Concursului de talente vor fi oferite de un reprezentat al Consiliului Județean Iași, finanțatorul proiectului.
Simpozion dedicat promovării cântului coral pentru copii
Asociația Iubire și Încredere a organizat în data de 29 Septembrie 2016, între orele 15.00 – 17.00 , în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași, un Simpozion dedicat promovării cântului coral pentru copii. În cadrul acestui eveniment au fost punctate elementele care stau la baza dezvoltării artei corale pentru copii la nivelul Municipiului Iași și metodele prin care copiii și tinerii ieșeni pot fi implicați în activități de acest gen în scopul promovării muzicii corale și dezvoltării aptitudinilor lor.
Această activitate a fost organizată în cadrul proiectului MUSICA E VIVA! COPIII CÂNTĂ! implementat de Asociația Iubire și Încredere și finanțat de Primăria Municipiului Iași și are scopul de a promova muzica corală în rândul copiilor și tinerilor ieșeni ca mijloc de exprimare artistică și ca metodă de implicare activă în dezvoltarea comunității ieșene.
În cadrul manifestării Zilele diasporei 2016 organizată de către Primăria Municipiului Iaşi, Asociaţia Iubire şi Încredere a realizat un spectacol în aer liber în cadrul căruia au concertat Corul de Copii Musica Viva al Asociaţiei Iubire şi Încredere, dirijor Daniela Doroşincă; Corul Diamond, din Erbiceni, dirijor Liliana Costea şi Corul pentru Voi, Şcoala Gimnazială Grajduri, dirijor Mircea Bucescu.
De asemenea, Asociaţia Iubire şi Încredere a participat la o masă rotundă în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iaşi în cadrul căreia au avut loc discuţii cu invitaţii despre:
- problemele cu care se confruntă familiile celor plecaţi la muncă în străinătate şi ce sprijin le putem oferi (servicii de consiliere, activităţi pentru copii etc.);
- problemele cu care se confruntă cei plecaţi în comunităţile în care ajung şi ce sprijin le putem oferi (contacte cu parohii şi ONG-uri din străinătate în apropierea comunităţii în care ajung etc.);
- idei de parteneriate între instituţii publice şi ONG-uri sociale pentru a veni în întâmpinarea acestor probleme.
Invitaţi:
- familii ale ieşenilor celor plecaţi la muncă în străinătate; reprezentanţi ai Bisericii;
Asociaţia Iubire şi Încredere Iaşi în parteneriat cu proiectul CANTUS MUNDI România, coordonat de catre Corul Naţional de Cameră MADRIGAL – MARIN CONSTANTIN Bucureşti, a organizat la Iaşi pe 1 Iunie 2016, orele 18.00, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, un Concert Coral Extraordinar cu participarea Corurilor de copii înscrise în Programul Naţional CANTUS MUNDI din judetele Iasi, Vaslui si Botosani!
Locatia: Gradina Palas Mall
Festivalul Diversității Multiculturale 28-29 Mai 2016
În cadrul Festivalul Diversității Multiculturale au fost programate două spectacole interetnice în aer liber (a câte două ore fiecare) pentru promovarea diversității și pentru stimularea exprimării artistice – culturale a diferitelor minorități etnice din zona noastră.
Organizator: Asociația Iubire și Încredere, Iași, România, în parteneriat cu Primăria Muncipilui Iași, în cadrul Festivalului Internțional al Educației - ediția 2016
Au participat grupuri artistice ale minorităților, artiști independenți și invitați speciali aparținând etniilor reprezentative din România și Republica Moldova:
Sâmbătă – 28 mai 2016, ora 19:00
- Asociația Obștească Comunitatea Ungurilor din Republica Moldova
- Centrul Evreiesc de Binefacere Hăsăd Iaacov (Bălți, Republica Moldova)
- Ansamblul de Dansuri Grecești Aretti - jud. Neam
- Ansamblul de copii Lipoveni Trandafirașul - jud. Iași
- Artiști independenți și invitați speciali
Duminică – 29 mai 2016, ora 18:00
- Ansamblul Cervona Kalena - jud. Suceava
- Formația Gipsy Eye - jud. Iași
- Ansamblul de Ceangăi Vânt de Primăvară - jud. Bacău
Concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală - Armonia
Asociația Iubire și Încredere a organizat Luni, 23.Mai.2016, orele 18:00 în Grădina Palas, un concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală susținut de Corala bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului și Orchestra folclorică “Muzica Divertis” din Republica Moldova.
Dirijor:Arhid. Asist. Univ. Dir. Ion Iulian Dumitru
În perioada 13-15 mai 2016, o echipă Cantus Mundi a susținut la Iași workshop-ul dedicat Dirijatului Coral. La eveniment au luat parte dirijorul secund Cezar Verlan, madrigalistele Angelica Alexandru și Simona Haideu și Eveline Păuna - Consilier Artistic și pentru relația cu Media. În urma acestui workshop, la Iași se vor înființa 11 noi coruri.
Sâmbătă, 19 martie, corurile din Iași, reunite în Programul Național “Cantus Mundi” s-au alăturat demersului internațional recunoscut ca “Ora Pământului”, susținut de WWF (World Wide Fund for Nature).
Anul acesta, sloganul evenimentului a fost “Dăruiește naturii din energia ta!”. Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România au stinge lumina, pentru a se alătura celor asemeni lor, din 7.000 de orașe ale lumii. La Iasi, activitățile prilejuite de “Ora Pământului” au avut loc în fața Primariei Iasi, sâmbătă, pe 19 martie, de la 20:30, unde peste 200 de copii au cântat împreună timp de o oră, dăruind naturii din energia lor.
Evenimentul organizat de Programul Național "Cantus Mundi" Iași, Romănia, Primăria Iași și Asociația "Iubire și Încredere" Iași.
“Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie. “Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.
Seminarul Internaţional de Jurnalism organizat de TVR Iasi, Asociatia Iubire si Incredere si Primăria Municipiului Iași, a juns la a treia ediţie. După succesul din 2014-2015 (peste 400 de participanţi din ţară şi străinătate), anul acesta ne propunem să vedem ce înseamnă “Televiziunea-spectaco
Au participat jurnalişti din România, Marea Britanie şi din Franţa, realizatori de programe care au debutat la TVR Iaşi şi care revin la aniversarea celor 25 de ani de la prima emisie.
Organizatori: TVR Iaşi, Asociaţia Iubire şi Încredere.
Partener principal: Primăria Municipiului Iași
Parteneri media: Radio Iaşi, Ziarul de Iaşi, Kiss FM, Evenimentul de Iaşi, Radio HIT, Wink.
Evenimentul a fost realizat în colaborare cu: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Institutul Francez Iaşi, British Council Iaşi, Centrul Cultural German, Veolia, Quartz Matrix și Fenice.
Traineri: David Lowen - Marea Britanie, Matei Vişniec - Franţa, Nicolas Don - Franţa, Cristina Hermeziu - Franţa, Irina Păcurariu - TVR, Marian Voicu - TVR, Ticu Lăcătuşu, Daniel Condurache - Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”Parteneri media: Radio Iaşi, Ziarul de Iaşi, Kiss FM, Evenimentul de Iaşi, Radio HIT, Wink.
Festivalul Celebrarea Multiculturalității - Aici și Acum Iași, 25-27 Septembrie 2015
Din mozaicul de culturi care formează frumusețea României și a Republicii Moldova, înrepătrunzându-se cu cele majoritare, culturile etnice păstrează încă oameni, povești, tradiții, arte și obiceiuri.
Festivalul Celebrarea multiculturalității – Aici si Acum de la Iași aduce laolaltă minorități etnice reprezentative din România și Republica Moldova cu scopul de a-și prezenta frumusețea specifică în pași de dans, secvențe de film, scene de teatru, acorduri muzicale, fotografie și meșteșug.
Timp de 3 zile multicolore de toamnă, Iașul va fi plin de diversitate culturală, artă, tradiții și obiceiuri ale minorităților etnice prin evenimente specifice cu oameni speciali și povești multiculturale.
Programul Festivalului:
25 Septembrie 2015
- ora 10.00 - ora 22.00 - Palas Mall - Expoziția de Fotografie Oamenii Iașului și ai Bălțiului
Expoziția va cuprinde imagini reprezentative din frumusețea tradițiilor, artei și culturii minorităților etnice care și-au găsit loc în orașele Iași – România și Bălți – Republica Moldova;
- ora 10.00 - ora 22.00 - Palas Mall - Ateliere Meșteșugărești cu meșteșugari din România și Republica Moldova;
Meșteșugari pricepuți din Iași și Bălți își vor expune obiectele făurite cu multă dibăcie și vor împărtăși tainele lucrului lor tuturor doritorilor, care vor avea posibilitatea să învețe de la expozanți împletitul de pănuși, cioplitul în lemn, încondeiatul ouălor, cusutul de motive tradiționale și altele.
- ora 17.00 – Sala Studio Teatru a Universității de Arte George Enescu Iași - Piesă de teatru independent pe tema multiculturalității;
Artiști de teatru independent vor pune în scenă frânturi din viața minorităților etnice din România și Republica Moldova subliniind tradițiile, arta și cultura specifică pe înțelesul tuturor.
- ora 18.00 – Sala Studio Teatru a Universității de Arte George Enescu Iași - Proiecție de film pe tema multiculturalității;
Fiecare etnie care și-a găsit un loc în sânul țării noastre aduce cu ea o poveste, o culoare, un suflu nou și oameni speciali care uniți în dorința de a promova frumosul dau României un pastel ce culturi, tradiții, obiceiuri, costume, graiuri și crezuri.
26 Septembrie 2015
- ora 10.00 - ora 22.00 - Palas Mall - Expoziția de Fotografie Oamenii Iașului și Bălțiului
- ora 10.00 - ora 22.00 - Palas Mall - Ateliere Meșteșugărești cu meșteșugari din România și Republica Moldova;
- ora 11.00 - Cursa de ciclism „Toți pe două roți” - traseu: Parcul Expoziției - Universitate – Biblioteca Central Universitară – Retur
Diversitatea culturală din cele două țări partenere – România și Republica Moldova - poate fi exprimată în multe feluri și moduri.
Cursa de ciclism invită doritorii să defileze cu biciclete frumos împodobite pentru exprimarea multiculturalității în forma sa cea mai artistică, pe traseul mai sus prezentat.
La finalul cursei vor fi premiate cele mai frumos decorate 5 biciclete care surprind tema multiculturalității.
Participanții pot veni cu bicicletele proprii sau pot împrumuta de la fața locului – in limita stocului disponibil - cu mențiunea că decorarea acesteia va trebui realizată de către fiecare participant înainte de ora începerii paradei (ora 11.00).
- ora 15.30 - Grădinile Complexului Palas - Flashmob de dans tradițional etnic;
Dansatori profesioniști din România și Republica Moldova vor antrena publicul într-un flashmob de dans tradițional al mai multor minorități etnice.
- ora 16.00 - Grădinile Complexului Palas - Seară de dans tradițional etnic cu elemente de modernitate;
Formații de dans tradițional etnic din România și Republica Moldova vor prezenta momente artistice inedite în cadrul unui spectacol de dans în aer liber.
27 Septembrie 2015
- ora 10.00 - ora 22.00 - Palas Mall - Expoziția de Fotografie Oamenii Iașului și Bălțiului
- ora 10.00 - ora 22.00 - Palas Mall - Ateliere Meșteșugărești cu meșteșugari din România și Republica Moldova;
- ora 18.00 - Aula Mihai Eminescu a Bibliotecii Centrale Universitare - Concert Coral Modern cu elemente de multiculturalitate - Corul Național de Cameră Madrigal – Dirijor Anna Ungureanu
Festivalul Celebrarea Multiculturalității – Aici și Acum de la Iași se încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos: cu un concert extraordinar susținut de către Corul Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin, Dirijor Anna Ungureanu care va prezenta prelucrări corale specifice mai multor minorități etnice din România și Republica Moldova.
Celebrarea Multiculturalității - Aici și Acum
Obiectivul general al proiectului: o mai bună înțelegere a diversității culturale ca rezultat al implicării active a membrilor comunităților plurietnice în organizarea de evenimente culturale ca punte de interacțiune.
Proiectul se derulează în cadrul Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanţat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Lider de parteneriat: Asociația Iubire și Încredere Iași, România; Parteneri: - Secția Cultură a Orașului Bălți, Republica Moldova; -International Organization For Democracy And Human Rights – Iodhr, Oslo, Norvegia; -Asociația Obștească Cutezătorul, Raionul Telenești, Republica Moldova.
Bugetul total al proiectului este de 908.255,38 RON. Perioada de implementare a proiectului este decembrie 2014 – noiembrie 2015.
Grupul țintă al proiectului:
• artiști din domeniile teatru independent, dans, muzică, artă artizanală, din România și Republica Moldova - pentru acest grup țintă fiind avute în vedere nevoile de promovare către un public larg, extindere a audienței și de prezentare a ofertei culturale;
• organizații reprezentative pentru minoritățile etnice care se regăsesc în Iași și în Bălți - pentru acest grup țintă fiind avute în vedere nevoile de promovare a specificului cultural, dezvoltarea dialogului cu comunitățile locale, implicarea în activități culturale;
• tineri din Iași, Bălți și Oslo interesați de un stagiu de practică în domeniul cultural - pentru acest grup țintă fiind avute în vedere nevoile de dezvoltare a implicării civice;
• minorități etnice din Iași și Bălți - pentru acest grup țintă fiind avute în vedere nevoile de promovare a specificului cultural, dezvoltarea dialogului cu comunitățile locale, implicarea în activități culturale;
• comunitățile locale din Iași, Bălți și Oslo - pentru acest grup țintă sunt avute în vedere nevoile de diversificare a ofertei culturale.
Obiectivele Specifice ale Proiectului:
• Promovarea diversității culturale și a dialogului intercultural;
• Stimularea cetățeniei active prin implicarea tinerilor în activități de promovare a culturii, ca mijloc de consolidare a identității europene;
• Creșterea accesului publicului larg la forme de cultură modernă;
• Dezvoltarea unui interes mai mare pentru cultură în rândul tinerilor;
• Consolidarea relațiilor în domeniul culturii și al implicării civice între 3 state europene diferite: România, Republica Moldova și Norvegia;
• Promovarea programelor finanțate de Mecanismul Financiar SEE
Activități principale derulate în cadrul proiectului:
• Mai 2015 - Stagiu de voluntariat în Republica Moldova pentru 5 tineri din Norvegia 5 tineri din Norvegia și un coordonator de voluntari, o parte dintre ei reprezentanți ai minorităților etnice, au fost familiarizați cu viața și cultura din Republica Moldova prin intermediul unui stagiu de practică de 7 zile. Aceștia au participat la organizarea Festivalului Celebrarea Multiculturalității – Aici și Acum de la Bălți, contribuind la crearea de bune practici sau preluându-le pe cele deja existente, contruind relații cu tineri voluntari din România și Republica Moldova și un schimb de experiență valoros pentru promovarea valorilor mutietnice. • Mai 2015 – Festivalul Celebrarea Multiculturalității – Aici și Acum la Bălți Festivalul Multicultural de la Bălți s-a desfățurat condorm planului inițial al activităților și a reușit să adune un public deosebit de numeros la toate activitățile organizate.
Timp de trei zile, bălțenii s-au bucurat de evenimente precum:
- Seară de dans tradițional al minorităților etnice cu ansambluri atât din România cât și din Republica Moldova; (foto)
- Concert coral modern susținut de către Corala Cantores Amicitiae – Dirijor Nicolae Gâscă, grup coral profesionist, cu o abordare modernă a modului de interpretare, care a prezentat prelucrări corale din folclorul mai multor culturi etnice din România și Republica Moldova; (foto)
- Flash-mob de dans cu participarea a 5 dansatori profesioniști din România și Republica Moldova și a publicului larg; (foto)
- Expoziție de fotografie „Oamenii Iașiului și ai Bălțiului” realizată cu scopul de a sublinia diversitatea umană din cele două comunități partenere – Iași și Bălți; (foto)
- Cursa de ciclism „Toți pe două roți” - participanții la cursa de ciclism și-au decorat bicicletele în spiritul multiculturalității și al diversității, iar cele mai originale 5 decorațiuni au fost premiate de către organizatori. (foto)
- „Panoul aprecierii” - un panou cu elementele de vizibilitate ale proiectului, de dimensiuni foarte mari, a fost plasat în centrul orașului Bălți, pe care trecătorii au putut nota motive pentru care apreciază reprezentanții altor grupuri etnice, în special pe cele din comunitatea în cauză. (foto)
- Concert extraordinar cu participarea unor artisti cunoscuti din România și Republica Moldova – Paula Seling și Formația Millenium - ale căror melodii au avut elemente de promovare a diversității și care au reușit să bucure și să unească publicul prezent. (foto)
- Ateliere meșteșugărești în aer liber cu meșteșugari din România și Republica Moldova; (foto)
- Proiecție de film documentar cu tema multiculturalității; (foto)
- Piesă de teatru independent cu artiști români pe tema multiculturalității în contextul actual; (foto)
Activități principale ce urmează a fi derulate în cadrul proiectului:
• Festivalul Celebrarea Multiculturalității - Aici și Acum de la Iași – al cărui program detaliat îl regăsiți în paginile acestui material;
• Stagiu de voluntariat în Norvegia în cadrul căruia 5 tineri din România și 5 tineri din Republica Moldova vor participa la un stagiu de practică, pentru 6 zile, în Norvegia. Cei 10 tineri din vor fi implicați în organizarea unor evenimente culturale în Oslo pentru preluarea bunelor practici și facilitarea experienței personale și vor împărtăși tinerilor voluntari de acolo experiențele lor dobândite în organziarea celor două Festivalul Multiculturale de la Iași și Bălți.
• Stagiu de voluntariat în România pentru 5 tineri din Norvegia în cadrul căruia 5 tineri din Norvegia, o parte dintre ei reprezentanți ai minorităților etnice, vor fi familiarizați cu viața și cultura din România prin intermediul unui stagiu de practică de 7 zile. Aceștia vor participa la organizarea Festivalului Multietnic de la Iași și Bălți, contribuind la crearea de bune practici sau preluându-le pe cele deja existente
Parteneri
• Asociația Iubire și Încredere, Iași, România – Promotorul de proiect - are drept misiune sprijinirea și promovarea proiectelor și activităților culturale, sociale, educaționale, artistice la nivel național și internațional. Website: http://iubiresiincredere.ro/ Email: iubiresiincredere.is@gmail.com
• Secția Cultură a Primăriei municipiului Bălți, Republica Moldova. Municipiul Bălți este al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, iar Secția Cultură – cea mai importantă instituție culturală din oraș, fiind înființată în anul 1945. Website: http://www.balti.md/ Email: culturabalti@gmail.com
• The International Organization For Democracy And Human Rights – IODHR, Rykkin, Norvegia. Organizația a fost creată în anul 2003 având ca activitate de bază încurajarea și promovarea diverselor forme de exprimare artistică, culturală de orice tip; promovarea cooperării transfrontaliere în Europa. Email: norwayiodhr@yahoo.com
• Asociația Obștească „Cutezătorul”, Telenești, Republica Moldova a fost creată în anul 2009 cu scopul de a susține eforturile de modernizare ale Republicii Moldova prin accesarea de proiecte cu finanțare europeană, crearea de instrumente pentru o administrație publică eficientă, sprijinirea unei creșteri economice inteligente și durabile, acțiuni dedicate tinerilor. Website: http://www.aocutezatorul.org/ Email: aocutezatorul@gmail.com
Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în jud Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi
Asociaţia Iubire şi Încredere Iaşi are onoarea de a vă invita în perioada 5-7 Iulie 2015, la Festivalul Diversității Multiculturale organizat la Iași în cadrul proiectului „Diversitatea multiculturală – pilon de dezvoltare comunitară în județele Botoşani, Bistriţa – Năsăud şi Iaşi”, proiect finanțat prin Programul PA17/RO13 – „Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european” finanţat printr-un grant SEE oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.
În cadrul acestui Festival, Iașul va îmbrăca straiele de sărbătoare ale mai multor culturi etnice și se va bucura de 3 zile pline de evenimente care-și propun să promoveze diversitatea multiculturală din cele 3 județe partenere prin numeroase evenimente și acțiuni specifice:
5 Iunie 2015 - Ateneul Tatarasi - ora 19:00
Program artistic multicultural
Proiecție de film documentar: Diversitatea Multiculturală în județele Botoșani, Bistrița- Năsăud și Iași;
- 6 Iunie 2015 - Grădina Complexului Palas - orele 9:00 - 22:00 Expoziție de fotografie: Diversitatea Multiculturală în județele Botoșani, Bistrița- Năsăud și Iași; - orele 17:00 - 21:00 Expoziție de costume și obiecte tradiționale ale minorităților etnice; - orele 19:00 - 21:00 Spectacol de muzică și dans tradițional al minorităților etnice. Vor prezenta momente artistice: _Formaţia_ de dansuri maghiare Vadrózsa din Bistriţa; Ansamblul Trandafirașii, Brătești, Iași; Formația de Dansuri Italienești Siamo di nuovo insieme Iași; Trupa de dans grecesc Katharsis, Botosani; Diverși interpreți de muzică specifică minorităților etnice.
- 7 Iunie 2015 - Grădina Complexului Palas - orele 9:00 - 22:00 Expoziție de fotografie: Diversitatea Multiculturală în județele Botoșani, Bistrița- Năsăud și Iași; - orele 17:00 - 21:00 Expoziție de costume și obiecte tradiționale ale minorităților etnice; - orele 19:00 - 21:00 Spectacol de muzică și dans tradițional al minorităților etnice.Vor prezenta momente artistice: Ansamblul Cervona Kalena din Negostina, Suceava; Ansamblul artistic Areti Roman; Fomația de dansuri țigănești Gipsy Eye, Sodomeni, Iași; Formația Ricino Zece Prăjini, Iași; Corul și Formaţia de dansuri Edelweiß, Piatra Neamț; Diverși interpreți de muzică specifică minorităților etnice.
Conferința de prezentare a Festivalului – Concurs Coral Internațional pentru Tineret ”Gavriil Musicescu”
Marți 16 iunie 2015, începând cu ora 11:30, va avea loc la Palatul Roznovanu, în sala de consiliu a Primăriei Conferinţa de prezentare a Festivalului - Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, Ediția a III-a.
Prin acest Festival vom oferi Iașului timp de o săptămână o experiență culturală unică și vom aduce în atenția publicului coruri de renume și personalități din Ucraina, România, Republica Moldova, Italia, Serbia, Grecia şi Bulgaria. Accesul publicului la toate evenimentele va fi gratuit.
Cele peste 30 de coruri care și-au anunțat participarea în cadrul Festivalului nostru vor aduna în Iași aproximativ 1200 de coriști pasionați, din țară și străinătate, precum și mari personalități ale muzicii corale internaționale prin prezența dirijorilor de coruri, coordonatorilor și membrilor comisiilor de jurizare.